Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Δεν είναι επιλογή μας ένα νέο γενικό lockdown – Έχουμε ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα

Σταϊκούρας: Δεν είναι επιλογή μας ένα νέο γενικό lockdown – Έχουμε ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα
Φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν είναι επιλογή μας ένα νέο γενικό lockdown διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αφού ανέφερε πως έχουμε ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα, σημείωσε πως φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους.
«Έχουμε ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα, αλλά δεν είναι επιλογή μας να κλείσει η οικονομία.
Τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν διατηρηθεί περίπου στα 34 δισεκ. ευρώ όπως ήταν πριν την υγειονομική κρίση παρότι έχουμε δαπανήσει 41 δισ. ευρώ εξαιτίας της κρίσης» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας

Στο 3,6% η ανάπτυξη το 2021

Παράλληλα ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ανάκαμψη της τάξης του 3,6% για το 2021, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι όλοι οι πρόδρομοι δείκτες μιλούν για πολύ υψηλοτέρα.
«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, όλα συγκλίνουν στο ότι θα αναθεωρήσουμε προς το καλύτερο τους στόχους του προϋπολογισμού» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία του τουρισμού, την κάλυψη των υποχρεώσεων των πολιτών αλλά και το πρωτοφανές για την Ελλάδα ύψος των καταθέσεων.

Λιγότεροι φόροι

Επιπλέον, υποστήριξε ότι φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τις περίπου 3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί το 53% δεν θα πληρώσει φόρους, το 17% θα είναι πιστωτικό και το 30% θα πληρώσει φόρους αλλά μειωμένους.

Τι ισχύει για τον εφάπαξ φόρο

Ο κ.Σταϊκούρας σημείωσε πως η έκπτωση φόρου 3% για όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος ισχύει μόνο για όσους υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 28 Ιουλίου .
Προανήγγειλε παράλληλα άμεση έκδοση της απόφασης επιδότησης παγίων δαπανών, μέτρο μέσω του οποίου 30.922 επιχειρήσεις με 235.000 εργαζόμενους θα λάβουν υπό μορφή επιδότησης μέση ενίσχυση 14.000 ευρώ.
Όπως είπε, για κάθε δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργείται η κυβέρνηση θα μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ σημείωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι από το 2022 οι μειώσεις φόρων να μονιμοποιηθούν.

Τι θα γίνει με τα ενοίκια

Σε ό,τι άφορα τα ενοίκια ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθεί το τμήμα των ιδιοκτήτων ακίνητων που δεν έχει αποζημιωθεί και για τους προηγούμενους μήνες, ενώ είπε πως για τον Ιούλιο όσοι δικαιούνται αποζημίωση είναι πολύ λίγοι.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν 7.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει web banking για να πάρουν τα χρήματά τους.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχουν γίνει και κομπίνες με κάποιους ιδιοκτήτες που έχουν βάλει τους ενοικιαστές τους να δηλώσουν ότι κατέβαλαν πιο υψηλό ενοίκιο για να εισπράξουν αυτοί πιο πολλά χρήματα από το κράτος, αν και σημείωσε πως οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ μικρότερες από ότι έχει συμβεί σε άλλες χώρες όπως η Βρετάνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης