Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέντε παράνομες συντάξεις στον ΕΔΟΕΑΠ στο… παρά πέντε

tags :
Πέντε παράνομες συντάξεις στον ΕΔΟΕΑΠ στο… παρά πέντε
Πέντε παράνομες συντάξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

Το είδαμε και αυτό.
Να έρχεται εισήγηση στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, από τη διοίκηση Καπάκου, να διακοπούν πέντε συντάξεις οι οποίες είχαν χορηγηθεί παρανόμως.
Η εισήγηση ταυτόχρονα ήταν ψευδής, προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες της η διοίκηση Καπάκου καθώς επικαλείτο απόφαση του ΔΣ, η οποία δήθεν προέβλεπε ότι απονέμονται με… υπεύθυνη δήλωση.
Ταυτόχρονα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι της διοίκησης Καπάκου, που είχαν λάβει παρανόμως συντάξεις, δεν υπήρχε καμία πρόνοια στην εισήγηση για επιστροφή των ποσών που έχουν ληφθεί.
Επισημάναμε τα ζητήματα αυτά ώστόσο ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σημειωτέον ότι έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη τα ζητήματα που υφίστανται στον Τομέα Ασφάλισης και παρά το γεγονός ότι το ΔΣ στις αρχές του 2021 είχε λάβει απόφαση να γίνει εσωτερικός έλεγχος, αυτός δεν έγινε ποτέ, καθώς ο εσωτερικός ελεγκτής παρεμποδίστηκε με εντολή Καπάκου και εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Νωρίτερα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ ήλθε άλλη εισήγηση, όπου γινόταν η… ανακάλυψη ότι υπάρχουν συνταξιούχοι μέλη Ενώσεων που λαμβάνουν Επικουρική Σύνταξη από άλλο φορέα και δεν καταβάλουν εισφορές από το 2018 παρά τις σαφείς διατάξεις του καταστατικού.
Οι συνταξιούχοι ουδέποτε είχαν ειδοποιηθεί για την υποχρέωσή τους, να καταβάλουν εισφορές ενώ υπήρχαν και συνταξιούχοι που παραμένουν στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ χωρίς να έχουν το δικαίωμα καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του καταστατικού.
Στην εισήγηση αυτή περιέχονταν λανθασμένα στοιχεία και ζητήσαμε να αποσυρθεί και να επανέλθει με τα ακριβή στοιχεία κάθε περίπτωσης.
Ωστόσο ο Πρόεδρος επέμενε να το θέσει σε ψηφοφορία και καταψηφίσαμε. Σημειωτέον ότι στο εισηγητικό σημείωμα της υπηρεσίας, το οποίο έχει την έγκριση του Προέδρου, υπήρχε πρόταση για μη συμμετοχή στις εκλογική διαδικασία ασφαλισμένων που έπρεπε ήδη να έχουν διαγραφεί αλλά με διατήρηση της ασφαλιστικής ικανότητας για ένα μήνα.
Ωστόσο η ασφαλιστική ικανότητα συνεπάγεται και δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος

Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην ΓΓ

Κώστας Ντελέζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Κωνσταντίνος Δαυλός
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΤΥΠ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης