Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Σε φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, όχι ανακοίνωσης νέων - Δεν είναι προτεραιότητα το Fuel Pass 3

Σταϊκούρας: Σε φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, όχι ανακοίνωσης νέων - Δεν είναι προτεραιότητα το Fuel Pass 3
Ανεδαφικό και μη κοστολογημένο είναι το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα
Σχετικά Άρθρα

«Είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος και ξεκαθάρισε σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων (Fuel Pass3) ότι δεν ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ επειδή δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει εξαντλήθηκε με τα σημερινά δεδομένα, στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.
Υπογράμμισε ότι στις 23/9 νομοθετήθηκαν τρία μέτρα, ένα εκ των οποίων η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες που κόστισε στον δημοσιονομικό χώρο 1,1 δισ. ευρώ.
Όπως σημείωσε, «αυτό το μέτρο αφορά 500.000 δημοσίους υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, 1,2 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».
Πρόσθεσε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα συνεχιστεί για το 2022 και θα μονιμοποιηθεί από το 2023.

Ενέργεια

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.
Για το Power Pass και την καθυστέρηση καταβολής του για τους λογαριασμούς του Ιουνίου ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών για να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.
«Τα στοιχεία δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και τη Δευτέρα έχουμε την εικόνα ότι θα πληρωθούν», συμπλήρωσε.

Μέτρα ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η ΝΔ τα έχει κοστολογήσει και κοστίζουν 23,5 δισ. ευρώ.
Πρόσθεσε πως το μέτρο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης δεν υπήρχε στο πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και το ψήφισε στη Βουλή. «Αντιλαμβάνεστε συνεπώς, πόσο ανεδαφικό και μη κοστολογημένο είναι το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, στην ερώτηση γιατί δεν εφαρμόζει η κυβέρνηση τα μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός απάντησε πως «εάν ήταν 5,5 δις θα τα είχαμε υλοποιήσει. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευχάριστος προς την κοινωνία εάν ανακοίνωνα και άλλη μείωση φόρων και άλλες παρεμβάσεις. Θα το θέλαμε, αλλά δεν είναι εφικτό».

Όση βοήθεια και να δοθεί από την κυβέρνηση ποτέ δεν είναι αρκετή

Με αφορμή την τελευταία μέτρηση της PULSE που δείχνει τη δυσαρέσκεια του κόσμου σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως όση βοήθεια και να δοθεί από την κυβέρνηση, ποτέ δεν είναι αρκετή.
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που έχει δώσει την μεγαλύτερη κρατική βοήθεια στους πολίτες της, κάτι που επετεύχθη από την καλή διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παρεμβάσεις - Συνταξιούχοι

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα και το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως έχουν γίνει ήδη πολλές παρεμβάσεις, όπως μείωση φόρων, εισφορών, αύξηση κατώτατου μισθού.
«Έχουμε ένα πλέγμα μέτρων που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία τώρα θα υλοποιηθούν», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε πως ανάλογα με τη δυναμική της οικονομίας θα κινηθούν και στο μέλλον.
Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση βοηθά με πολλή προσοχή τους συνταξιούχους στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
«Τους χαμηλοσυνταξιούχους, για δεύτερη χρονιά, αυτοί θα είναι οι ωφελημένοι και από την αύξηση του 6% και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους είχαν υψηλά εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης