Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Πόλο Ανδρών: Τα πιθανά «ζευγαρώματα» της Εθνικής στο Τόκιο

Πόλο Ανδρών: Τα πιθανά «ζευγαρώματα» της Εθνικής στο Τόκιο

Την εξαιρετική πορεία που έχει καταγράψει ως στιγμής στοχεύει να συνεχίσει η Εθνική μας ομάδα στο πόλο, με τα υπάρχοντα σενάρια να την τοποθετούν πιθανότερα είτε στην 1η, είτε στην 2η θέση.

Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση που επικρατεί την δεδομένη χρονική στιγμή στις τάξεις της Εθνικής ομάδας πόλο, μετά τις δύο νίκες επί Ουγγαρίας και Ιαπωνίας, αλλά και την ισοπαλία με την πανίσχυρη Ιταλία.

Πλέον, όσο οι ημέρες περνούν και το Ολυμπιακό τουρνουά οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, όπως είναι φυσιολογικό, ξεκινούν τα πιθανά σενάρια, οι υπολογισμοί και η αγωνία για την τελική κατάταξη.

Αναλυτικότερα, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η Εθνική ομάδα να καταλήξει είτε στην 1η, είτε στην 2η θέση, καθώς η χώρα μας έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς και είναι στην κορυφή μαζί με τους Ιταλούς, θέλοντας δύο νίκες επί της Νοτίου Αφρικής και των ΗΠΑ, ώστε να έχει πλεονέκτημα για την 1η θέση, αντιμετωπίζοντας στην προημιτελική φάση (κατά πάσα πιθανότητα) το Μαυροβούνιο.
water-polo-greece-olympics-2020.jpg

Συγκεντρωτικά, τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Ελλάδας:

  • Προϋποθέσεις για να καταλήξει 1η η Ελλάδα: Πρέπει να κερδίσει τη Νότιο Αφρική και τις ΗΠΑ και να χάσει ένα από τα δυο παιχνίδια η Ιταλία (Ιαπωνία/Ουγγαρία) ή να έχει μία νίκη και μία ισοπαλία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κάθε ομάδα κάνει από μία νίκη, η πρώτη θέση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, μετά την ισοπαλία μεταξύ τους.
  • Προϋποθέσεις για να καταλήξει στην 2η θέση η Ελλάδα: Με δεδομένη τη νίκη επί της αδύναμης Νοτίου Αφρικής, η Ελλάδα είναι δεύτερη στον όμιλο εάν η Ιταλία επικρατήσει δις αλλά ηττηθεί από τις ΗΠΑ.
  • Προϋποθέσεις για την 3η θέση: Έχοντας ως δεδομένη τη νίκη επί της Νοτίου Αφρικής και τους 7 βαθμούς, η Ελλάδα θα καταλήξει στην τρίτη θέση, σε περίπτωση που η Ουγγαρία κερδίσει την Ιταλία και τις ΗΠΑ.
  • Οι Ούγγροι θα έχουν 8 βαθμούς, η Ελλάδα 7 βαθμούς και η Ιταλία, εάν κερδίσει την Ιαπωνία, θα έχει 7. Συμπερασματικά, η 2η και 3η θέση θα κριθεί στη διαφορά γκολ Ελλάδος-Ιταλίας. Φυσικά με ισοπαλία Ελλάδας-ΗΠΑ η Ελλάδα είναι στους 8 και θα είναι 1η.
  • Τέλος, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ κερδίσουν και Ελλάδα και Ουγγαρία η Ιταλία με 2 νίκες μπορεί να είναι 1η, οι ΗΠΑ 2ες και η Ελλάδα 3η.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν δύναται να καταλήξει στην 4η θέση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης