Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Μπάσκετ: Ο Μπατούμ γκρέμισε τα όνειρα της Σλοβενίας, η Γαλλία νίκησε με 90-89 και πάει τελικό! (video)

Μπάσκετ: Ο Μπατούμ γκρέμισε τα όνειρα της Σλοβενίας, η Γαλλία νίκησε με 90-89 και πάει τελικό! (video)
Γαλλία και ΗΠΑ θα μονομαχήσουν για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο. Ιστορικό, αλλά πικρό triple-double για τον Λούκα Ντόντσιτς!
Σχετικά Άρθρα
Απέναντι σις ΗΠΑ στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ θα βρεθεί η Γαλλία μετά τη νίκη της με 90-89 επί της Σλοβενίας, σε ένα παιχνίδι θρίλερ πολύ υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων. Από μηχανής θεός στο φινάλε ο Νικολά Μπατούμ που «έσβησε τα φώτα» στον Κλέμεν Πρέπελιτς! Καθοριστικοί και οι Νάντο Ντε Κολό (25π, 7ρ, 5ασ), Εβάν Φουρνιέ (23π, 5ρ), Ρούντι Γκομπέρ (9π, 16ρ)!

 
Το ιστορικό triple-double του Λούκα Ντόντσιτς (16π, 10ρ, 18ασ) κατέληξε να έχει πικρή γεύση, αφού η Σλοβενία δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Απέναντι της σε μια μάχη για το χάλκινο, θα βρεθεί η Αυστραλία

Μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο και ιδαιτέρως ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά των Γάλλων, που έφτασαν σε διψήφια διαφορά πόντων (69-59) στο 28'. Μέχρι το 35' οι Σλοβένοικατάφεραν να ξαναφέρουν το ματς στα ίσια (78-78) και να κορυφώσουν την αγωνία.

Ο Τίμοθι Λαβαβού Καμπαρό, που είχε σιγήσει στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, έβαλε ένα τρίποντο-μαχαιριά, 56" πριν το φινάλε, γράφοντας το 90-85 υπέρ των «τρικολόρ», όμως ο Εβάν Φουρνιέ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Κλέμεν Πρέπελιτς να τιμωρήσει τη γαλλική άμυνα με ίδιο νόμισμα και να μειώσει σε 90-89, με 33" να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Πρέπελιτς ήταν αυτός που εφόρμησε προς το καλάθι για τη νίκη, αλλά ο Νικολά Μπατούμ με μια αυτοκρατορική τάπα, σφράγισε το γαλλικό θρίαμβο!

 
Τα δεκάλεπτα: 27-29, 42-44, 71-65, 90-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.


Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης