Τελευταία Νέα
Πολιτική

A. Διαμαντοπούλου: Η κίνηση των «58» να γίνει κόμμα με διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

A. Διαμαντοπούλου: Η κίνηση των «58» να γίνει κόμμα με διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Η κ. Διαμαντοπούλου κάλεσε τους αρχηγούς των δύο πολιτικών κομμάτων να τοποθετηθούν αντοιχτά επ' αυτού
Ενόψει της κεντρικής εκδήλωσης των «58», που θα πραγματοποιηθεί στο Ακροπόλ στις 9 Δεκεμβρίου, πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν την μετασχηματισμό της πρωτοβουλίας σε κόμμα.
Μετά τον Γ. Φλωρίδη, σειρά παίρνει η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου που δήλωσε ότι αποτελεί πραγματική «ανάγκη» των πολτών, το εγχείρημα των «58» να μετεξελιχθεί σε νέο κόμμα, με διάλυση όμως του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Μάλιστα η πρώην υπουργός κάλεσε τους αρχηγούς των δύο πολιτικών κομμάτων να τοποθετηθούν ανοιχτά επί του θέματος ενώ τόνισε ότι «το νέο δεν μπορεί να προκύψει σε καμία περίπτωση από το απλό άθροισμα των παλιών και φθαρμένων δομών»
«Ο νέος πόλος που θα δημιουργηθεί πρέπει από την αρχή να έχει χαρακτηριστικά αυτονομίας και να μην θεωρηθεί κυβερνητικό συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά. Αντίθετα πρέπει να δημιουργηθεί για να πρωταγωνιστήσει» επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.
Απάντηση Ν. Μπίστη
Απάντηση στην κυρία Διαμαντοπούλου έδωσε ο κ. Ν. Μπίστης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η μετεξέλιξη των «58» σε κόμμα δεν περιέχεται στο κάλεσμα που έχουν κάνει και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή οποιουδήποτε στο σχήμα.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι η κίνηση των «58» συγκροτήθηκε, ώστε εν όψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών να συγκροτηθεί η ελληνική Ελιά, μια εκλογική ομπρέλα με κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα και κυρίως τον ανέστιο κόσμο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου που απαιτεί και ενότητα και ανανέωση.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης