Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Α. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ)

Τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Α. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ)
Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ζητώντας του μάλιστα να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον κ. Βαρθολομαίο τον ενημέρωσε σχετικά με την καμπάνια της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία όπως είπε δίνεται έμφαση στην κρίση και την ανάγκη να τερματιστεί η λιτότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής.
«Ζήτησα από τον Παναγιώτατο και τη συνδρομή του οικουμενικού πατριαρχείου, θα ζητήσω και των άλλων Εκκλησιών στο ουμανιστικό πανανθρώπινο αίτημα να υπάρξει αλλαγή στάσης και αλλαγή της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει δυστυχώς μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν προορισμό τις χώρες του Βορρά κυρίως, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στερούνται δυνατότητας να ταξιδέψουν εκεί και μένουν εγκλωβισμένοι στις χώρες του Νότου που πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και την οικονομική κρίση αλλά και τις επιπτώσεις μιας στρεβλής και άδικης μεταναστευτικής πολιτικής».
Συμπλήρωσε δε, ότι «η ουμανιστική διάσταση του προβλήματος δίνει σε εμάς την ευκαιρία να ζητήσουμε τη συμπαράταξη στο αίτημά μας και των Εκκλησιών, των χριστιανικών, αλλά και όλων των Εκκλησιών».
«Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης