Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρθολομαίος (οικουμενικός πατριάρχης) - Η ελληνική προεδρία, ευκαιρία για τη χώρα να υπερβεί τις δυσκολίες

Βαρθολομαίος (οικουμενικός πατριάρχης) - Η ελληνική προεδρία, ευκαιρία για τη χώρα να υπερβεί τις δυσκολίες
Με ζήλο, προσπάθεια, ενότητα και ομοψυχία θα υπερπηδηθούν τα εμπόδια και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο, δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης
Η ελληνική προεδρία θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να υπερβεί ακόμη πιο σύντομα και πιο επιτυχημένα τις παρούσες δυσκολίες, επισήμανε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Επίσης εξέφρασε «μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση» για την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να παραστεί στην τελετή για την έναρξη της προεδρίας και να συναντήσει «προσφιλή πρόσωπα από την ηγεσία, αλλά και από τον λαό της Ελλάδας».
Πρόσθεσε δε ότι «όλη η Ευρώπη είναι μια μεγάλη οικογένεια. Κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της, είναι φυσικό και η ευρωπαϊκή οικογένεια να έχει τα δικά της, αλλά με ζήλο, με προσπάθεια, με ενότητα, με ομοψυχία αυτά θα υπερπηδηθούν και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τον δένει με τον κ. Βενιζέλο, η οποία όπως επισήμανε υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του «για την επιστημοσύνη του, τη λογιότητά του και την αγάπη του προς τον θεσμό του οικουμενικού πατριαρχείου».
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον οικουμενικό πατριάρχη για την παρουσία του στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι δυνατότητες που έχουμε είναι μεγάλες».
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της εκκλησιαστικής διπλωματίας.
«Έχουμε ανάγκη και από την ευλογία σας και από τις προσευχές σας. Και αυτά που είπατε απηχούν πράγματι και τη δική μας αντίληψη για το πνεύμα της ελληνικής προεδρίας και τους στόχους της», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης