Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (υπ.Ναυτιλίας) – Κανείς δεν θέλει να ανοίξουμε τις πύλες στους μετανάστες

Βαρβιτσιώτης (υπ.Ναυτιλίας) – Κανείς δεν θέλει να ανοίξουμε τις πύλες στους μετανάστες
Απορρίπτει τις επικρίσεις και τις αιτιάσεις κατά του Λιμενικού για την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Φαρμακονήσι


Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε τις αιτιάσεις και τις επικρίσεις που δέχθηκε το Λιμενικό Σώμα και κατ’επέκταση η κυβέρνηση για το ναυάγιο με πλοιάριο που μετέφερε παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.
Εξαιτίας του ναυαγίου αγνοούνται 16 άτομα, εκ των οποίων 9 παιδιά, ενώ διεσώθησαν 16 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη μεταναστευτικών οργανώσεων.
««Ο Μούιζινιεκς, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Κανένας ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να ενημερωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης».
«Δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα» τόνισε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνθήκες του ναυαγίου.
«Ήταν ακυβέρνητο το σκάφος περίπου 2,5 μίλια ανατολικά του Φαρμακονησίου. Έσπευσε εν μέσω θαλασσοταραχής σκάφος του λιμενικού για να μπορέσει να το ρυμουλκήσει. Έπεσε μια γυναίκα και ένα παιδί στη θάλασσα, γύρισαν όλοι οι μετανάστες προς αυτή την πλευρά με συνέπεια να τουμπάρει το σκάφος. Άλλοι διασώθηκαν αλλά άλλοι χάθηκαν» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι το Λιμενικό ρυμούλκησε το σκάφος προς τις τουρκικές ακτές, αναφέροντας ότι αυτό αποδεικνύεται και από τα στίγματα.
«Στο Αιγαίο γίνεται καθημερινή μάχη με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απώλεια, έχουμε σώσει 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα» τόνισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης