Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική εκμετάλλευση και λαϊκά δικαστήρια για το Φαρμακονήσι καταγγέλλει ο Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας)

Πολιτική εκμετάλλευση και λαϊκά δικαστήρια για το Φαρμακονήσι καταγγέλλει ο Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας)
Mε δική του πρωτοβουλία ενημέρωσε αναλυτικά τη Βουλή για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι
Μετά από δική του πρωτοβουλία ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από κοινού με τους επιτελείς του Λιμενικού Σώματος προχώρησε σε ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, αλλά και για το ζήτημα της διαχείρισης των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωση ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης και λαϊκά δικαστήρια, που ζήτησαν την κεφαλή των μελών του Λιμενικού Σώματος επί πίνακι.
«Είδα και άκουσα, το τελευταίο διάστημα, πάρα πολλά. Διάβασα μεγαλόσχημους τίτλους σε εφημερίδες, που μιλούσαν για συγκάλυψη εγκλήματος. Άρθρα για υγρούς τάφους στο Αιγαίο και δημοσιεύματα με απάνθρωπες κριτικές και ρατσιστικά παραληρήματα, τόσο εμού όσο και του Λιμενικού Σώματος απέναντι στους μετανάστες. Είδα μακάβριες γελοιογραφίες και σκίτσα να αποτυπώνουν χαιρέκακα το συμβάν. Ανακάλυψα ακόμη και επιχείρηση προπαγανδισμού του γεγονότος, ακόμη διαρροή ψεύτικων φωτογραφιών δυστυχισμένων ανθρώπων που όμως βρέθηκαν σε άλλο χρόνο και τόπο, να παρουσιάζονται ως άνθρωποι της συγκεκριμένης τραγωδίας» κατήγγειλε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα που έστησαν τις τελευταίες ημέρες λαϊκά δικαστήρια, φθάνοντας στο έσχατο σημείο να μιλούν για δολοφονική απόπειρα των παιδιών του Λιμενικού, «όπως μάλιστα συνέβη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ».
«Όλα αυτά μας αναστατώνουν και δημιουργούν διπλά προβλήματα. Προβλήματα σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη που έχει ο ελληνικός λαός στο Λιμενικό Σώμα και δημιουργούν εθνικό πρόβλημα στη χώρα, την οποία συστηματικά συκοφαντούνε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις για την έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Παράλληλα δήλωσε ότι είναι  ανοιχτός στην κριτική αλλά όχι και σε όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και όσους εμπορεύονται ανθρώπους στο Αιγαίο.
Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία για την αύξηση των ροών μεταναστών στο Αιγαίο το τελευταίο 18μηνο, για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και τη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι σε 140 περιστατικά έρευνας και διάσωσης έγιναν 3.194 διασώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης