Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέτρα στήριξης των μαθητών στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα στήριξης των μαθητών στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι βουλευτές ζητούν μεταξύ άλλων την πρόσληψη ειδικών για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους
Την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολείων αλλά και την στήριξη των μαθητών στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητάει ο  ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα εφτά βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας, επισημαίνουν ότι εννέα σχολεία έχουν κριθεί έως τώρα κατηγορίας Γ (παντελώς ακατάλληλα), ενώ σε αρκετά ακόμα απαιτούνται επισκευές για καταστεί δυνατή η στέγαση των μαθητών.
Παράλληλα, συνεχίζουν, εξαιτίας της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας, τα σχολεία παραμένουν κλειστά για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ σε λιγότερο από τρεις μήνες, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καλούνται να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχοντας χάσει ήδη πάρα πολλές ώρες διδασκαλίας.
Οι βουλευτές ζητούν την πρόσληψη καθηγητών για την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας και την κάλυψη των χαμένων ωρών διδασκαλίας, την πρόσληψη ειδικών για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και τη λήψη ειδικών μέτρων για τους μαθητές της Α' και Γ’ Λυκείου που σε λίγο θα μετάσχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης