Τελευταία Νέα
Πολιτική

Economist - Ντροπιαστικό για τον Γ. Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Μπορεί να εμποδίσει την πολιτική του «επιστροφή»

Economist - Ντροπιαστικό για τον Γ. Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Μπορεί να εμποδίσει την πολιτική του «επιστροφή»
«Πολιτικό ναρκοπέδιο» το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ
«Πολιτικό ναρκοπέδιο» χαρακτηρίζει το βρετανικό περιοδικό Economist, το σκάνδαλo με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ στην Ελλάδα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
«Το σκάνδαλο είναι ντροπιαστικό για τον κ. Παπανδρέου και μποορεί να μειώσει τις πιθανότητές του για πολιτική επιστροφή», εκτιμά ο Economist.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διαφθορά στο Δημόσιο ζει και βασιλεύει.
«Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς έπειτα από 20 μήνες αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν αποδείξεις για εκτεταμένη κακοδιαχείριση σε περίπου 600 ΜΚΟ οι οποίες έδρευαν στα Βαλκάνια, από το 2000 μέχρι το 2008», σημειώνει ο Economist.
Σύμφωνα με τον Economist, η πλειοψηφία των ΜΚΟ είχαν λάβει έγκριση για τη σύστασή τους, από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, υπό την αιγίδα της Hellenic Aid, το τμήμα ενίσχυσης στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, η τότε πλούσια Ελλάδα έδωσε 600 εκατ. ευρώ σε πακέτα ανάπτυξης στους γείτονες της.
Εξ αυτών, πΠερίπου 87 εκατ. ευρώ κατέληξαν σε ΜΚΟ την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός από το 2000 μέχρι το 2004, ενώ περίπου 30 εκατ ευρώ δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί που πήγαν σύμφωνα με τους ανακριτές».
Ειδικότερα, όσον αφορά την ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» και το «φαγοπότι» των 9 εκατ. ευρώ, το περιοδικό σημειώνει ότι είναι άγνωστο πόσα από τα οκτώ προγράμματα που είχε αναλάβει τελικά εκτέλεσε.
Και αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε «σκληροπυρηνικούς ακτιβιστές οι οποίοι ήταν υποστηρικτές των Σέρβων στο Γιουγκοσλαβικό».
Δεν παραλείπει να αναφέρει επίσης, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου παρείχε «τεχνική και οικονομική βοήθεια στο καθεστώς του Σλόβονταν Μιλόσεβιτς, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου απομακρύνθηκε από τη φιλοσερβική φατρία στο εσωτερικό του κόμματος του, ενώ αναγνωρίζει το γεγονός ότι το 2009, ο τότε πρωθυπουργός είχε διατάξει έρευνα για τη δράση των ΜΚΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης