Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) – Να τεθεί και επίσημα το θέμα των αποζημιώσεων στον Πρόεδρο της Γερμανίας

tags :
Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) – Να τεθεί και επίσημα το θέμα των αποζημιώσεων στον Πρόεδρο της Γερμανίας
«Ο κ.Παπούλιας θα το πράξει» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα θέσει το ζήτημα των αποζημιώσεων στον Γερμανό ομόλογο του J.Gauck, που επισκέπτεται  από σήμερα την Ελλάδα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm, ο κ.Γλέζος υποστήριξε ότι «και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το θέσει. Το περιμένω. Και πιστεύω ότι θα τεθεί και από την πλευρά της κυβέρνησης».
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Gauck στην «Καθημερινή», όπου μιλάει «μόνο για ηθικό χρέος» της χώρας του, ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε, «τι θα πει ηθικό χρέος; Και γιατί να νιώθουν ηθικό χρέος μονάχα απέναντί μας; Το ηθικό χρέος απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που κατελόγισαν οι άλλοι».
Ο κ.Γλέζος είπε ότι  το ύψος των αξιώσεων που εγείρει η ελληνική πλευρά δεν αποτελεί προς το παρόν ζητούμενο.
«Το θέμα είναι υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο . Γλέζος, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αναφερόμενος εκτενώς στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο κ.Γλέζος ανέφερε ότι αποτελούν «αξίωση ολόκληρου του ελληνικού λαού» και ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει λάβει επανορθώσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης