Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (υπ.Δικαιοσύνης) – Εντός των ημερών το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Αθανασίου (υπ.Δικαιοσύνης) – Εντός των ημερών το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή
Τεχνικές και μόνο οι αλλαγές

Διαβεβαιώσεις ότι εντός των επόμενων ημερών θα εισαχθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και κατόπιν στην Ολομέλεια παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου.
Απαντώντας στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, η οποία απηύθυνε το ερώτημα γιατί έχει καθυστερήσει η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, καθώς, ενώ είχε κατατεθεί στη Βουλή και είχε ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωσή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, δεν έχει ακόμη εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, ο κ.Αθανασίου απέδωσε την καθυστέρηση στο φόρτο εργασίας του υπουργείου Δικαιοσύνης
Όπως είπε, το υπουργείο Δικαιοσύνης έπρεπε να προωθήσει επείγουσες ρυθμίσεις, ενώ παράλλαλα «έτρεχαν» και οι υποχρεώσεις του στο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης, λόγω ευρωπαϊκής προεδρίας.
Ο κ.Αθανασίου τόνισε ότι «ήδη επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών για το νομοσχέδιο αυτό, διότι πράγματι και στην ΕΕ μας ρωτούν συχνά τι θα γίνει».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν πίσω από την καθυστέρηση ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου κρύβεται η πρόθεση αλλαγών στις διατάξεις, όπως αυτές είχαν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου, με τον κ.Αθανασίου να απαντά κατηγορηματικά αρνητικά.
Πάντως, ο κ. Αθανασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων νομοτεχνικών βελτιώσεων, υπογραμμίζοντας πως αυτές «θα είναι τεχνικές και μόνο. Δεν θα αφαιρεθεί κάποια διάταξη, δεν θα γίνει τροποποίηση επί της ουσίας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης