Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχελάκης (υπ.Εσωτερικών) – Το 2012 η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι έξω από το ευρώ

Μιχελάκης (υπ.Εσωτερικών) – Το 2012 η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι έξω από το ευρώ
Πρέπει να καταλάβουμε το πόσο εύκολα η Ελλάδα μπορούσε να υποστεί οικονομική καταστροφή
Την άποψη ότι η Ελλάδα βρέθηκε πραγματικά το 2012 με το ένα πόδι έξω από το ευρώ εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης.
«Το 2012 η χώρα πραγματικά βρέθηκε με το ένα πόδι έξω από το ευρώ. Ηταν έτοιμοι πριν από δύο χρόνια, να θέσουν την χώρα εκτός ευρωζώνης και θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε χρεωκοπία», τόνισε ο κ.Μιχελάκης, ο οποίος αναφερόμενος τόσο το δημοσίευμα των Financial Times για την Σύνοδο στις Κάννες όσο και για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, υπογράμμισε ότι τα όσα έχουν δημοσιευθεί αγγίζουν και το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.
«Θα πρέπει να καταλάβουμε το πόσο εύκολα η Ελλάδα θα μπορούσε να υποστεί μια οικονομική καταστροφή που θα την πληρώναμε εμείς και είναι ένα θέμα που αγγίζει την πολιτική σταθερότητα» είπε ο κ.Μιχελάκης, αναφέροντας ότι η επιλογή του πρωθυπουργού αποφασίστηκε στην Ελλάδα και από τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετείχαν στην κυβέρνηση.
Σχετικά με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η «ψήφος δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή».
«Έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι σοβαρό. Δηλαδή ποια πρόσωπα θα επιλέξουν οι πολίτες να τους εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Ποιος θα πάει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη, αυτός που δεν πιστεύει στην Ευρώπη; Εκείνος που ουσιαστικά την υπονομεύει και είναι εναντίον της; Πως θα διεκδικήσουμε τότε εκείνα που πρέπει να διεκδικήσουμε ως χώρα; Ποιος πιστεύει ότι με τα όσα έχουμε πετύχει θα πρέπει να χαθεί η κυβερνητική σταθερότητα και να μπουν σε κίνδυνο οι θυσίες των πολιτών από εκείνους που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μιχελάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης