Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) - Δεν εκβιάζουμε τον λαό - Πραγματικό το δίλημμα της σταθερότητας εν όψει ευρωεκλογών - Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε την καχυποψία

Ευ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) - Δεν εκβιάζουμε τον λαό - Πραγματικό το δίλημμα της σταθερότητας εν όψει ευρωεκλογών - Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε την καχυποψία
Άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο ΝΔ...
Προοδευτική σταθερότητα σημαίνει σταθερότητα με επιτάχυνση προς την ανάκαμψη, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επέμεινε στο δίλημμα της κυβερνητικής σταθερότητας, εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαίου. 
 « Χωρίς ΠΑΣΟΚ και Ελιά δεν υπάρχει κυβερνητική υπόσταση», επανέλαβε. 

Ο Ε. Βενιζέλος παραχωρεί αυτή την ώρα διακαναλική συνέντευξη, στον απόηχο του χθεσινού α΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Δεν θα κάνουμε εκβιασμούς», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.
Όσον αφορά τον πήχη που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τα ποσοστά της Ελιάς στις ευρωεκλογές, ο Ευ. Βενιζέλος απέφυγε να τοποθετηθεί αριθμητικά και τόνισε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει «η συνολική αίσθηση που θα προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει κομματική χροιά στα ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης και εισέπραξε καχυποψία, σημείωσε.
«Μιλάμε για μια δυναμική πορεία προς το καλύτερο. Άλλο το ΠΑΣΟΚ και άλλο η ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Κάποιοι σκυλιάζουν που βγαίνουμε από το Μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε ότι μόλις το 1/10 του δανείου που έχουμε λάβει από την Τρόικα είναι προς το ΔΝΤ. Μόλις αποπληρωθεί δεν υφίσταται τρόικα, υποστήριξε.
Παράλληλα διαμήνυσε ότι «είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».
Ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το έθνος έχει διχαστεί σε λάθος βάση, καθώς το θέμα μας δεν είναι το Μνημόνιο. «Το Μνημόνιο τελειώνει».
"Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής οικονομίας. Τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να φέρουμε επενδύσεις"τόνισε.
Όσον αφορά τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε Καμίνη (Αθήνα) και Σγουρό (Αττική), τη χαρακτήρισε «υπεύθυνη στάση».
Όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ, στον β΄γύρο, τόνισε ότι «δεν έχουμε υπαγορεύσει συμπεριφορές στην αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε δώσει χρίσματα».
Για όσους εγκατέλειψαν την παράταξη, ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισε ότι «έχουμε εκθρέψει στο κόμμα περιπτώσεις τυχοδιωκτισμού. Κάποια στελέχη εγκατέλειψαν το σκάφος σαν ποντίκια γιατί πίστεψαν ότι βούλιαζε».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε παραφωνία του εκλογικού νόμου, το πριμ των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε Αττική και Αθήνα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν αντέδρασαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών.
Υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη η άποψη ότι η ενίσχυση του νεοναζιστικού κόμματος οφείλεται στις συνέπειες του μνημονίου, καθώς σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τη λιτότητας, δεν συναντώνται τέτοια φαινόμενα.
Παράλληλα, η ακροδεξιά ενισχύεται σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα, όπως η Ολλανδία και η Αυστρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης