Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος - Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους... για να μην μπει η Ελλάδα σε περιδίνηση

Βενιζέλος - Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους... για να μην μπει η Ελλάδα σε περιδίνηση
Ο Τσίπρας στην πραγματικότητα ηττήθηκε κατά κράτος στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Έκκληση προς τους Έλληνες πολίτες, να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι καθοριστικότερος παράγοντας είναι η αντοχή της δημοκρατικής παράταξης, του προοδευτικού πόλου μέσα στην κυβέρνηση προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εξανεμιστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εγκλωβίστηκε στις ψεύτικες και φευγαλέες εντυπώσεις των exit polls, ενώ στην πραγματικότητα ηττήθηκε κατά κράτος η παράταξή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές».
«Ο πολίτης πρέπει να ψηφίσει εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου του, ώστε η χώρα το βράδυ της Κυριακής να μην μπει σε μία περιδίνηση και σε μία αμφισβήτηση, να μην αποκτήσουμε τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και πρέπει να κάνουμε μια τελική εθνική προσπάθεια όλοι μαζί, να μην αποκτήσουμε ένα πολιτικό πρόβλημα, να βγούμε από την οικονομική κρίση, όχι να αποκτήσουμε και πολιτική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η πολιτική σταθερότητα και το αποτέλεσμα που θα υπάρξει την Κυριακή το βράδυ των εκλογών θα εκπέμψει η χώρα μια σταθερότητα κι ένα σήμα και προς το εξωτερικό.
«Πιστεύω ότι ο καθοριστικότερος παράγοντας είναι η αντοχή της δημοκρατικής παράταξης, του προοδευτικού πόλου μέσα στην κυβέρνηση. Γι΄ αυτό μιλάω για την ανάγκη να υπάρχει όχι μια οποιαδήποτε σταθερότητα, αλλά μια προοδευτική σταθερότητα, μια σταθερότητα που έχει πρόσημο, ευαισθησίας, ανάπτυξης. Και εν πάση περιπτώσει υπάρχει κι ένα στοιχείο ιστορικής δικαιοσύνης, έτσι; Έχουμε καταβάλλει έναν τεράστιο κόπο, έχουμε πληρώσει κόστος, ιδίως η παράταξή μας, δυσανάλογα μεγάλο κόστος σημείωσε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε δε ότι «τώρα σκυλιάζουν οι φίλοι μας της Αντιπολίτευσης, όταν βλέπουν ότι δεν έγιναν άλλες περικοπές και δε θα γίνουν. Δεν θα πάρουμε νέο δάνειο, δε θα υπάρξει νέο μνημόνιο, φεύγει η τρόικα. Γιατί εάν ξεπληρώσουμε το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είναι μόνον 25 δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ που είναι συνολικά το δάνειο που έχουμε πάρει, δε θα έχει λόγο ύπαρξης η τρόικα, η τρόικα υπάρχει επειδή υπάρχει το ΔΝΤ δίπλα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που είναι η φυσιολογική κατάσταση σε όλη την Ευρωζώνη και σε όλη την ΕΕ».
Ο κ. Βενιζέλος άφησε δε, αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή επικαλούμενος και δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου: «Όταν βγαίνει ο κ. Παναγιώταρος, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Αττικής και λέει «εμείς δεν ψηφίζουμε σίγουρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», αφήνει έναν υπαινιγμό, έτσι δεν είναι; Ότι μπορούμε να ψηφίσουμε κάτι άλλο». «Λοιπόν ο ψηφοφόρος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, υπάρχει και η ανάνηψη, υπάρχει και η μετάνοια, υπάρχει η μεταστροφή. Αλλά είναι άλλο το 'αγωνίζομαι να μειώσω το ποσοστό της Χρυσής Αυγής’, αγωνίζομαι να το μειώσω, ναι, πολιτικά, δημοκρατικά και άλλο φλερτάρω άμεσα ή έμμεσα με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή τις αυτοδιοικητικές εκφράσεις της Χρυσής Αυγής και έχω ένα φλερτ, έτσι; Ξεκάθαρα πράγματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης