Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες Σαμαράς και Βενιζέλος - Τετ α τετ με τον M. Barnier (Kομισιόν) – «Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών»

Στις Βρυξέλλες Σαμαράς και Βενιζέλος - Τετ α τετ με τον M. Barnier (Kομισιόν) – «Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών»
Την Πέμπτη η συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια
(upd)Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, καθώς αμφότεροι συμμετέχουν στις πολιτικές διεργασίες των ευρωπαϊκών κομμάτων, στα οποία υπάγονται.
Ειδικότερα, στο περιθώριο της εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Michel Barnier. Αυτή τη στιγμή, o Έλληνας Πρωθυπουργός λαμβάνει μέρος στη συνεδρίαση του κόμματος, κατά την οποία αποτιμάται το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Την ίδια ώρα, ο Ευ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού Κόμματος, επισήμανε πως «το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο, ιδιαίτερα για εμάς, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες».
«Ιστορικό και πολιτικό μας καθήκον είναι να επιμείνουμε στην εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής πλατφόρμας, μιας πολιτικής της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι μιας πολιτικής που δημιουργεί ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας, μιας πολιτικής λιτότητας και ανεργίας» τόνισε παράλληλα, συμπληρώνοντας πως «χρειαζόμαστε μια πιο ευαίσθητη, πιο φιλική Ευρώπη για τους πολίτες μας. Αυτό είναι το βασικό θέμα και όχι η σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, που είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα αλλά το κύριο και ουσιώδες θέμα είναι το πολιτικό».

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχουν στις συναντήσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων, στα οποία και ανήκουν πολιτικά με κύριο αντικείμενο την ερμηνεία του πολιτικού μηνύματος που έστειλε η ευρωκάλπη.
Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ ο Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων των κυβερνήσεων των 19 κρατών - μελών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Ο πρωθυπουργός θα παραστεί το βράδυ στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα υπάρξει λεπτομερής συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν.
Με την επιστροφή τους στην Αθήνα οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα αρχίσουν να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης.
Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει ήδη προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια στις 13:00 μετά το μεσημέρι όσο και με τον κ.Βενιζέλο στις 18:00 το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις που υπάρχουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι εντός του Ιουνίου να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και παράλληλα να γίνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας (υπενθυμίζεται ότι σήμερα η δύναμη της συγκυβέρνησης ανέρχεται σε 152 βουλευτές).
Προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να γίνουν νύξεις τόσο σε ανεξάρτητους βουλευτές (π.χ. Λοβέρδος) όσο και σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.
Η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης θεωρείται ως ένα απαραίτητο πρώτο βήμα δεδομένου των δύσκολων νομοσχεδίων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου - 09:38)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης