Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταργούνται τα προνόμια για τους προφυλακισμένους και υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

Καταργούνται τα προνόμια για τους προφυλακισμένους και υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης
Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης θα υπάρχει πλήρης στέρηση προνομίων
Παράθυρο για κατάργηση των προνομίων που απολαμβάνουν οι προφυλακισμένοι και υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου, το οποίο παρουσιάζει ο ΣΚΑΙ, οι βουλευτές που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακουργήματα ή σειρά πλημμελημάτων θα χάνουν προσωρινά τα προνόμια που απολαμβάνουν (τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, αυτοκίνητο, επιδόματα οργάνωσης γραφείου, εισιτήρια κλπ.).
Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους για τα αδικήματα αυτά θα στερούνται πλήρως τα προνόμια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό της αιτιολογικής έκθεσης για το επίμαχο άρθρο 38 του νομοσχεδίου, η άσκηση του λειτουργήματος του βουλευτή συνδέεται με την παροχή ορισμένων προνομίων και ατελειών. Η τέλεση όμως από τον βουλευτή των αναφερομένων ατιμωτικών αξιόποινων πράξεων αναιρεί τη δικαιολογητική βάση των ανωτέρω παροχών. Ως εκ τούτου, η αμετάκλητη παραπομπή του για οποιαδήποτε από τις ως άνω πράξεις δικαιολογεί την αναστολή χορήγησης των ατελειών και προνομίων αυτών, η δε αμετάκλητη καταδίκη του για τα ίδια εγκλήματα δικαιολογεί την οριστική αποστέρησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης