Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Διαμαντοπούλου – Η διευθέτηση του χρέους υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα

Α. Διαμαντοπούλου – Η διευθέτηση του χρέους υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα
Δεν ξέρουμε πού μπορεί να μας οδηγήσει αν δεν υπάρξει πειστικό και αξιόπιστο σχέδιο, τόνισε
Υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που χρήζει διευθέτησης και διαχείρισης αποτελεί το χρέος της χώρας, σύμφωνα με την πρόεδρο του δ.σ. του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργό και επίτροπο, Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, τόνισε την ανάγκη εθνικού σχεδίου αναφορικά με το χρέος.
«Από την προσπάθεια του Καποδίστρια να κάνει το πρώτο εθνικό σχέδιο μέχρι σήμερα έχουμε να μετρήσουμε περισσότερους διχασμούς και πολώσεις παρά εθνική συνεννόηση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αν δούμε τα πράγματα με το φως των νέων εξελίξεων στη χώρα -τη συμμετοχή μας σε ένα διεθνή οργανισμό και την πολλή μεγάλη ανάγκη που υπάρχει- το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας είναι η διαχείριση και διευθέτηση του τεράστιου χρέους που είναι από πάνω μας σαν ένα τεράστιο σπαθί».
«Όλα αυτά που λέμε για προσέλκυση επενδύσεων, για αλλαγή του κλίματος, για επανεκκίνηση της οικονομίας, για τις μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να προσλαμβάνουν ανθρώπους για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της ανεργίας, με ένα τόσο μεγάλο χρέος και χωρίς να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο είναι πειστικό και αξιόπιστο και κυρίως έχει βάθος χρόνου -ακόμα και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, το χρέος θα το διαχειριζόμαστε-, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν ξέρουμε που μπορεί να μας οδηγήσει», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης