Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγγυήσεις στους βουλευτές θα παράσχουν Σαμαράς - Βενιζέλος για να ψηφιστούν κρίσιμα νομοσχέδια και να αποφευχθεί τυχόν πολιτικό ατύχημα

Εγγυήσεις στους βουλευτές θα παράσχουν Σαμαράς - Βενιζέλος για να ψηφιστούν κρίσιμα νομοσχέδια και να αποφευχθεί τυχόν πολιτικό ατύχημα
Νέο τεστ αντοχής για τη συγκυβέρνηση

(upd3)Την παροχή συγκεκριμένων εγγυήσεων στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια και να αποφευχθεί τυχόν πολιτικό ατύχημα, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Υπάρχει πληθώρα εγγυήσεων, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλες» δήλωσε κορυφαία κυβερνητική πηγή μετά το τέλος της συνάντησης των κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.
Κατά τις πληροφορίες, οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επικεντρώθηκαν σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, μίλησαν για τα πρόσφατα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».
«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.
Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.
Προσθέτουν, εξάλλου, ότι «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης