Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Παπούλιας (ΠτΔ) - Ο ελληνικός λαός είναι ευαίσθητος όχι μονάχα για την πατρίδα μας, αλλά και για όσους υποφέρουν στον κόσμο

Κ. Παπούλιας (ΠτΔ) - Ο ελληνικός λαός είναι ευαίσθητος όχι μονάχα για την πατρίδα μας, αλλά και για όσους υποφέρουν στον κόσμο
Συνάντηση Κ. Παπούλια με Ελληνοαμερικανούς φοιτητές
Με ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους ελληνικής καταγωγής φοιτητές, γιατί, όπως είπε, εκτός των άλλων επιθυμούν να γνωρίζουν καλύτερα αυτήν τη μικρή πατρίδα, από την οποία οι παππούδες και οι πατεράδες τους ξεκίνησαν με λίγα εφόδια και δημιούργησαν σε μια μεγάλη χώρα κι αυτό «είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα».
Επίσης ο κ. Παπούλιας καλωσορίζοντας την ομάδα των Ελληνοαμερικανών φοιτητών του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute - ΑΗΙ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του AHI Νικ Λαριγκάκη, είπε ότι είναι χαρούμενος γιατί «δεν ξεχνάτε τη μικρή πατρίδα, από την οποία έχετε κληρονομήσει αρκετά γονίδια».
Σημείωσε δε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι μεγάλη σε πολιτισμό και επιτεύγματα πνευματικά.
Δεν είναι μονάχα ο αρχαίος μας πολιτισμός, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά είναι και τα σύγχρονα επιτεύγματα, τα νόμπελ στην ποίηση, Σεφέρης, Ελύτης είπε.
Υποστήριξε δε ότι αν η ελληνική γλώσσα ήταν διαδεδομένη όπως η αγγλική, θα κυριαρχούσε η ελληνική ποίηση σε όλο τον κόσμο με εκατοντάδες ποιητές.
«Ο ελληνικός λαός είναι ευαίσθητος όχι μονάχα για την πατρίδα μας, αλλά και για τους άλλους που υποφέρουν στον κόσμο» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης