Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την Παλαιστίνη - Βενιζέλος: «Σταθερή η ελληνική θέση για άμεση εκεχειρία στην περιοχή»

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την Παλαιστίνη - Βενιζέλος: «Σταθερή η ελληνική θέση για άμεση εκεχειρία στην περιοχή»
O ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζα
Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων 10 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν οδήγησε στο θάνατο 258 Παλαιστίνιους.
Ειδικότερα χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση «να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος απαντά ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά και με συνεχείς πολιτικές και διπλωματικές παρεμβάσεις την εκεχειρία στην Μ. Ανατολή, την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης και την άμεση διακοπή κάθε ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και κυρίως ζωές αθώων παιδιών».
Αφού αναφέρει τις ενέργειες της Ελλάδας σχετικά με το θέμα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει μεταξύ άλλων πως: «η ελληνική θέση είναι σταθερή, σαφής και έχει ως θεμελιώδη στόχο την άμεση εκεχειρία και την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μία λύση δύο κρατών, όπως αυτή περιγράφεται στις σχετικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και υποστηρίζεται από την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που καλείται να διαδραματίσει το ρόλο της ως διεθνής πολιτική οντότητα με βάρος και επιρροή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης