Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Juncker (Κομισιόν) - Αναστασιάδη (πρόεδρος Κύπρου) στις 30 Αυγούστου

Συνάντηση Juncker (Κομισιόν) - Αναστασιάδη (πρόεδρος Κύπρου) στις 30 Αυγούστου
Στα πλαίσια της συνάντησης, του Νίκου Αναστασιάδη με τον Jean-Claude Juncker, αναμένεται να συζητηθεί η ουσιαστικότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό ζήτημα
Στις Βρυξέλλες, 30 Αυγούστου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Jean-Claude Juncker, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το Κυπριακό ζήτημα, για την επίλυση του οποίου, τόσο η Ελλάδα. όσο και η Κύπρος, έχουν ζητήσει ουσιαστικότερη εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που φαίνεται να έχει μπει στην πολιτική ατζέντα του νεοεκλεγμένου Ευρωπαίου προέδρου.
Η Αθήνα και η Λευκωσία παρουσιάζονται ευχαριστημένες από το γεγονός, ενώ από την πλευρά τους, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, θεωρούν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να απέχει από μια διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα θα είχε αντίκτυπο συνολικά στην Ένωση.
Η ΕΕ συντάσσεται με την άποψη ότι μια πιθανή λύση δεν θα έπρεπε να παρεκκλίνει από τον πυρήνα του κοινοτικού κεκτημένου και από τις βασικές ελευθερίες, που αυτός ορίζει για τα κράτη-μέλη.
Το ζήτημα, ωστόσο, έγκειται στο πως θα αποδεχτεί η τουρκική πλευρά μια πιθανή μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ, στο Κυπριακό ζήτημα, καθώς για να είναι αυτή ουσιαστική θα πρέπει να έχει γίνει αποδεκτή από όλες τις πλευρές.
Υπενθυμίζεται, ως προς τα ανωτέρω, ότι από την πλευρά της Άγκυρας δεν έχει γίνει αποδεκτή η συμμετοχή του απεσταλμένου της Κομισιόν, Pieter Van Nuffel, με οποιοδήποτε ρόλο, στη διαδικασία.
Ο Ν. Αναστασιάδης έχει, ήδη, πληροφορηθεί για όσα σχετικά αναφέρθηκαν κατά την επίσημη επίσκεψη του Juncker στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης