Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aποκάλυψη βόμβα από Βενιζέλο για Παπανδρέου - Υπήρχε φλερτ με το ΔΝΤ από το 2009 - Αγωνίστηκα να το αποτρέψω

Aποκάλυψη βόμβα από Βενιζέλο για Παπανδρέου - Υπήρχε φλερτ με το ΔΝΤ από το 2009 - Αγωνίστηκα να το αποτρέψω
Ευθεία επίθεση Σημίτη κατά Παπανδρέου: «Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το... λεφτά υπάρχουν»
(upd8)"Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009...", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας έμμεσες αλλά σαφείς βόμβες κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
"Θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές το 2010 πριν το μνημόνιο, πριν τις περιφερειακές εκλογές, ή ακόμα και πριν τον Νοέμβριο του 2011. Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009", διεμήνυσε ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ κι ενώ στην αρχή του χαιρετισμού του όλα έδειχναν πως θα κρατούσε ήπιους τόνους...
Μιλώντας ανοιχτά για τον Γ. Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος περιορίστηκε στο να δηλώσει πως "Λυπάμαι για την απουσία του".
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να είναι και "σώματι" παρών, καθώς έπρεπε να παρευρεθεί σε εκδήλωση της Royal Bank of Scotland.
"Είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αποστείλει μήνυμα συσπείρωσης της παράταξης, σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες για αυτήν.
"Μετέχω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ενώσω την παράταξη", δήλωσε. "Η σημερινή επέτειος είναι μια ωραία ευκαιρία συσπείρωσης των δυνάμεων της παράταξης", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, με πολιτικό ήθος. Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινόμενα αυτά. Δεν ανήκουν στην παράταξη", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου τη Δευτέρα.
"Δεν με αφορούν προσωπικά. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής", πρόσθεσε.
"Δεν είμαι αρχηγός ενός ιδιόκτητου μικρού κόμματος", πρόσθεσε, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως "πρότασή μας είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων".
Παράλληλα επανέλαβε πως "επειδή όλοι μιλάνε για πόλους, η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου".
Απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας, ανέφερε πως «προχωράμε όλοι μαζί χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς, όσοι πραγματικά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν. Θέτω μόνο έναν όρο. Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα από το παραβάν".
Διατυπώνοντας έμμεση προειδοποίηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι για "όσους έφυγαν από το κόμμα... του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ", ενώ υπογράμμισε και πως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και άλλα σχήματα, προέρχονται από συγκεκριμένο χώρο του κινήματος.

Ευθεία επίθεση Σημίτη κατά Παπανδρέου: «Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το... λεφτά υπάρχουν»
Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επιβεβαιώνοντας το κλίμα απόλυτης ρήξης που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.
"Οι λαϊκίστικες υποσχέσεις οδηγούν στην αποτυχία. Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το... λεφτά υπάρχουν", δήλωσε ο Κ. Σημίτης, κατακεραυνώνοντας ευθέως τον Γ. Παπανδρέου.
"Κάποιοι παραμένουν προσηλωμένοι στο παρελθόν", ανέφερε, σε υψηλούς τόνους, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ομάδας των παπανδρεϊκών.
"Επικρατεί ομίχλη στο τι πρέπει να κάνουμε", διεμήνησε ο κ. Σημίτης, από το Ζάππειο, μιλώντας στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που το άλλοτε κραταιό κόμμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, φλερτάροντας επικίνδυνα με την πιθανότητα ακόμη και της πλήρους διάσπασής του.

Ο Βενιζέλος αν διαγράψει τον Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα μετεξελιχθεί βίαια σε απόκομμα και η κυβέρνηση θα πέσει
Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ όπου οπαδοί του Παπανδρέου, κατηγορούσαν ως προδότη τον Βενιζέλο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το κλίμα εντάθηκε από τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος που έριξαν λάδι στην φωτιά.
Ο Γρηγοράκος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Λακωνία και αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο Βενιζέλος πρέπει να διαγράψει τον Παπανδρέου.
Ο Πάγκαλος το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Βενιζέλος δεν αποτελεί ενωτικό πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ.
H συνθηματολογία Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά....δείχνει τις υποβόσκουσες τάσεις, αμφισβήτησης του Βενιζέλου από ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αμφισβήτησης της κυβερνητικής συνεργασίας με την ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται όσο ποτέ κοντά στην διάλυση μια διάλυση που θα σηματοδοτήσει το πολιτικό τέλος του αλλά η λογική λέει ότι αυτό δεν θα συμβεί.
Όποιος πάρει την απόφαση διαγραφής του Παπανδρέου θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο χάος.
Με δεδομένη την απήχηση που έχει σε ορισμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ το όνομα Παπανδρέου αν ο Βενιζέλος διαγράψει τον Παπανδρέου θα έχει σηματοδοτήσει το πολιτικό του τέλος.
Το ΠΑΣΟΚ θα μετεξελιχθεί βίαια σε απόκομμα και η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κινδυνεύσει με πτώση.
Επειδή τα συμφέροντα είναι πολλά και επειδή ο Βενιζέλος είναι λάτρης της εξουσίας, δύσκολα θα ρισκάρει να λάβει επιθετικές πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε διάλυση το ΠΑΣΟΚ και κυρίως θα ενταφίαζαν τις ελπίδες του για αναβίωση του ΠΑΣΟΚ.
Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν ότι το κομματικό αυτό μόρφωμα βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του ιστορικού του κύκλου.
Μπορεί ο Βενιζέλος να μην διαγράψει τον Παπανδρέου αλλά σίγουρα το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία έχει καταδικαστεί.
Στις έσχατες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δραματικά χαμηλά επίπεδα με τάση συνεχούς πτώσης.
Βενιζέλος και Παπανδρέου είναι πλέον μια σχέση καθαρού μίσους.
Ο Βενιζέλος, ήθελε με κάθε τρόπο να φάει την θέση του Παπανδρέου και ο Παπανδρέου προσπαθεί να τον εκδικηθεί με κάθε τρόπο, πριονίζοντας μονίμως την καρέκλα του Βενιζέλου.
Το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που συνδέθηκε αρχικώς με μεγάλες παροχές χωρίς αντίκρισμα στην κοινωνία  και συνεχεία με την ηθική, κοινωνική και οικονομική κατάπτωση της Ελλάδος, περνάει πολύ δύσκολες ώρες.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης