Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Rundschau: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα – Η άλλοτε πιο σημαντική σοσιαλιστική δύναμη φαίνεται να διαλύεται

Frankfurter Rundschau: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα – Η άλλοτε πιο σημαντική σοσιαλιστική δύναμη φαίνεται να διαλύεται
Για διαιρεμένο κόμμα που δεν φαίνεται να έχει μέλλον κάνει λόγο το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας
Στην κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Rundschau» με τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα», με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή του.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η άλλοτε πιο σημαντική πολιτική δύναμη της Ελλάδας, οι Έλληνες Σοσιαλιστές, φαίνεται να διαλύεται, ενώ γίνεται αναφορά στη σαραντάχρονη πορεία του από την ίδρυσή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 μέχρι και την εκλογική ήττα το 2012, όπου συγκέντρωσε μόλις 12%.
Όπως μάλιστα σημειώνεται, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των δυτικοευρωπαϊκών χωρών.
Παράλληλα, γίνεται εκτενής αναφορά στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναφερόμενο δε, στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του σημειώνει ότι «στην επίσημη 40χρονη γιορτή του κόμματος ο Παπανδρέου έλαμψε δια της απουσίας του. Αντ’ αυτού είχε μια καλοπληρωμένη ομιλία σε μια εκδήλωση της Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας (Royal Bank of Scotland)».
Σημειώνει δε, ότι στη σημερινή του εκδοχή, το διαιρεμένο κόμμα δεν φαίνεται να έχει μέλλον, επισημαίνοντας τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που το φέρουν να συγκεντρώνει ποσοστό περί το 3%.
«Το άλλοτε ισχυρότατο λαϊκό κόμμα έχει μετατραπεί σε ένα μαραμένο λουλουδάκι», αναφέρεται χαρακτηριστικά και σημειώνεται ότι «το γεγονός αυτό ανησυχεί και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», ο οποίος κυβερνάει από το 2012 σε έναν συνασπισμό με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, τονίζεται ότι πέραν από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του στράφηκαν στο αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «εάν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ θα πέσει και η κυβέρνηση Σαμαρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης