Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου θέτει ο Ευ. Βενιζέλος - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - Τρόικα και...Τσίπρας στη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

Ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου θέτει ο Ευ. Βενιζέλος - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - Τρόικα και...Τσίπρας στη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά
Στη συνάντηση Σαμαρά - Χαρδούβελη συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης
(upd2)Ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ερωτώμενος για το ζήτημα ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι ούτως ή άλλως το θέμα περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα εξεταστεί.
Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον χειρότερο ρόλο, εκείνον της δημαγωγίας», δήλωσε, φωτογραφίζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική ενότητα και διαπραγμάτευση επίσης σε εθνικό επίπεδο, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει με ασφάλεια ώστε να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα που χτίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται θεσμικές λύσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Τρόικα, Πρόεδρος και...Τσίπρας στην ατζέντα της συνάντησης
Σαμαράς και Βενιζέλος εξέτασαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση. 
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συζήτησαν τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος θα απουσιάζει το προσεχές διάστημα λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της επιστροφής της τρόικας σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στην Ελλάδα, αλλά και την αναταραχή που διαπιστώνεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες για μια σειρά κυβερνητικών μέτρων και αποφάσεων (π.χ. ΕΝΦΙΑ).
Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη στάση των βουλευτών των κομμάτων τους έχει να κάνει και με το ότι απομένουν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια να ψηφιστούν και ενώ απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής, κάτι που σημαίνει πως τα Θερινά Τμήματα και οι αντικαταστάσεις «ανταρτών» βουλευτών παίρνουν τέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να προχωρήσουν σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης το ζήτημα της προεδρικής εκλογής καθώς και οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:49, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρτίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης