Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι αρμοδιότητες του Δ. Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι αρμοδιότητες του Δ. Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η κατανομή των αρμοδιοτήτων έγινε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του προεδρείου Ευρ. Κοινοβουλίου
Στην κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε το προεδρείο του σώματος, έπειτα από ομόφωνη απόφασή του και ύστερα από πρόταση του προέδρου Μάρτιν Σουλτς.
Βάσει της σχετικής απόφασης, η οποία ελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο μοναδικός Έλληνας στο Προεδρείο του Ε.Κ., ανέλαβε τις εξής αρμοδιότητες:
• Αναπληρωτής του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβούλιου της Ευρώπης και στη Διεθνή Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) που αποτελεί την Παγκόσμια Ένωση των Κοινοβουλίων.
• Αναπληρωτής του Προέδρου για τις σχέσεις με τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Εργαζομένων.
• Υπεύθυνος για την ισότητα ευκαιριών στις πολιτικές και στη λειτουργία του Ε.Κ και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Ισότητα των Φύλων και την Διαφορετικότητα.
• Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την πολιτική Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με δράσεις όπως η επικοινωνία με ευρωπαϊκά, εθνικά και τοπικά ΜΜΕ, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.
• Μέλος της Επιτροπής Επιλογής για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης