Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θετικό το κλίμα στη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το «Κυπριακό»

Θετικό το κλίμα στη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το «Κυπριακό»
"Εποικοδομητικές οι ιδέες της ελληνικής πλευράς"
Ενδιαφέρουσα και ουσιαστική  χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
Στα περιθώριο της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ, η οποία διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ε. Άιντε, νέο σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας τις επαφές «εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές».
«Παρουσίασα τις ελληνικές θέσεις που είναι πολύ γνωστές, σταθερές και καθαρές, και συμφωνήσαμε να έχουμε συνεργασία. Θα περιμένουμε να επισκεφθεί την Αθήνα» επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά το πέρας της συνάντησης.
«Για την Ελλάδα η λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να γίνει δεκτή μέσω δημοψηφίσματος από τον κυπριακό λαό, από τις δύο κοινότητες. Αφού αυτό θα είναι το τέλος της διαδικασίας, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως κριτήριο για το ουσιαστικό περιεχόμενο της λύσης: που πρέπει να γίνει αποδεκτή δημοκρατικά από τον ίδιο το λαό και να είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και με το ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο.  Και πρέπει να διαφυλάξουμε τη διεθνή νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι θώρακας, όχι μόνο για τους Έλληνες Κυπρίους, αλλά για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας» ανέφερε εν συνεχεία.
Εκ μέρους του ΟΗΕ, ο Ε. Άιντε έκανε λόγο για μία εξαιρετική συνάντηση, τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή, αναπτύσσονται κάποιες πολύ εποικοδομητικές ιδέες για να προχωρήσουμε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν νέο δυναμισμό στο πολύ μακροχρόνιο πρόβλημα».
«Γνωρίζουμε πως τα δύσκολα θέματα βρίσκονται μπροστά μας. Τώρα οδεύουμε προς τις ουσιώδες δομημένες διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και είμαι ευτυχείς που η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης