Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Βενιζέλου – Κασουλίδη για το Κυπριακό – Συντονίζουν κινήσεις έναντι της Τουρκίας

Συνάντηση Βενιζέλου – Κασουλίδη για το Κυπριακό – Συντονίζουν κινήσεις έναντι της Τουρκίας
Στις 12:30 δηλώσεις στον Τύπο
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.
Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται με απώτερο στόχο Ελλάδα και Κύπρος να συντονίσουν τις κινήσεις τους απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Με την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησης, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κύπρου και στη συνέχεια (12:30) οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κύπριου υπουργού Εξωτερικών.
Το Σάββατο, ο κ. Κασουλίδης διεμήνυσε ότι η γεώτρηση της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ΕΝΙ-KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζεται κανονικά.
«Η διεθνής αποδοκιμασία στις τουρκικές ενέργειες έχει καταγραφεί και οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν» είπε και διερωτήθηκε: «Είναι αρκετό για να σταματήσει την Τουρκία»; Πιθανώς ναι, πιθανώς όχι, είπε και πρόσθεσε ότι «ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απολογήθηκε στην Τουρκία για τις αλήθειες, που ανάφερε στο Χάρβαρντ λόγω των συγκυριών του παρόντος».
Ο κ.Κασουλίδης αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει σήμερα στην Αθήνα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένας συντονισμός των διπλωματικών κινήσεων σε αυτή τη φάση, να εξεταστούν ποια περαιτέρω μέτρα θα χρειαστούν στην περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, καθώς επίσης και κάποιες άλλες ενέργειες που θα υποδηλώνουν την κοινή θέση Αθήνας και Λευκωσίας προς αντιμετώπιση του ζητήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απάντηση της Λευκωσίας στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε με την απόφαση για πάγωμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή της Τουρκίας για την έκδοση «της παράνομης τουρκικής οδηγίας Navtex» για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και «για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης