Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο – Στόχος η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους πριν την εκλογή ΠτΔ

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο – Στόχος η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους πριν την εκλογή ΠτΔ
Τους πέντε άξονες για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση περιέγραψε ο Ευαγ. Βενιζέλος
Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και από την εποπτεία της τρόικας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Γαλλόφωνου Forum Επιχειρήσεων.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο αυτό να καταστεί ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.
Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό «είπαμε ότι θα εξετάσουμε και τη συμφωνημένη ολοκλήρωση του σκέλους του προγράμματος που αφορά το ΔΝΤ σε συνεργασία τόσο με αυτό όσο και με τους ευρωπαίους εταίρους μας».
Κατά την ομιλία του ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στους πέντε άξονες που όπως είπε, θα σημάνουν και την οριστική έξοδο από την κρίση.
Πρώτος άξονας, όπως είπε, «είναι η σταδιακή απαλλαγή από το Μνημόνιο, η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης χωρίς τρόικα, αλλά μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Με την οριστική απόφαση σε σχέση με τις σχέσεις μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την οριστική επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, βιωσιμότητα που ήδη έχουμε εξασφαλίσει».
«Ο δεύτερος Άξονας είναι η πολιτική και θεσμική σταθερότητα. Και αυτό ξεκινάει από την προστασία των θεσμών, από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από την αναγκαία συναίνεση» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος ανέφερε ως τρίτο άξονα την προστασία της κοινωνικής συνοχής.
«Ο τέταρτος Άξονας είναι η εδραίωση της θέσης της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η ενίσχυση των θεσμών μιας χώρας που, όπως απέδειξε η επιτυχημένη Ελληνική Προεδρία, παραμένει πυλώνας σταθερότητας μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως ο πέμπτος άξονας είναι η συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας γύρω από το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, που είναι σχέδιο απασχόλησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης