Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Προϋπόθεση εξόδου από την κρίση η πολιτική σταθερότητα – Η κρίση έφερε το μνημόνιο

Ευ. Βενιζέλος: Προϋπόθεση εξόδου από την κρίση η πολιτική σταθερότητα – Η κρίση έφερε το μνημόνιο
Για να εξέλθει η χώρα από την κρίση και την ύφεση απαιτείται η συστράτευση όλων ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως τόνισε η σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση. 
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο Capital+Vision, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εξέλθει η χώρα της ύφεσης και της κρίσης, την πολιτική σταθερότητα και κυρίως τη συστράτευση όλων σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο.
"Είμαστε πολύ λίγοι για να διαμορφώσουμε μόνοι μας το απαιτούμενο περιβάλλον σταθερότητας. Πρέπει να συστρατευτούν όλοι σε αυτή την προσπάθεια που έχει πολεμικά χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας. Τώρα μπορούμε να περάσουμε σε συνθήκες ευθύνης αλλά πρέπει όλοι, οι Έλληνες πολίτες, οι Έλληνες εργαζόμενοι, οι Έλληνες επιχειρηματίες να αντιληφθούν ότι υπάρχει μια κοινή ευθύνη" τόνισε ο κ.Βενιζέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εάν δεν υπήρχε μνημόνιο, δεν θα υπήρχε κρίση, αλλά καταστροφή.
"Η κρίση είναι και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η μεγάλη ευθύνη του πολιτικού συστήματος δεν αναιρεί την ευθύνη ούτε της κοινωνίας ούτε των παραγωγικών μονάδων, του τραπεζικού συστήματος των μη πολιτικών θεσμών. Αναφέρομαι στη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, στα ΜΜΕ" είπε ο κ.Βενιζέλος.
Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επιτεύγματα της Ελλάδας, όπως το ότι έχει πρωτογενές πλεόνασμα και δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας, ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα stress test καθώς και ότι η χώρα έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ύστερα από 7 χρόνια ύφεσης.
Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι τα πλέον αρμόδια χείλη υπογραμμίζουν πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο επειδή "το 2012 δεν πετύχαμε απλώς το κούρεμα της ονομαστικής του τιμής αλλά τη ριζική αναδιάρθρωση που ενσωματώνει περαιτέρω κούρεμα", ενώ τόνισε πως πλέον η κύρια "μάχη" είναι η στροφή στην απασχόληση και η μείωση των βάρβαρων, όπως τα χαρακτήρισε, ποσοστών ανεργίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης