Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση με τον Βενιζέλο - «Δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους»

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση με τον Βενιζέλο - «Δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους»
Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του ενδεχόμενου τριμερούς συνάντησης Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα
Με αιχμηρό τρόπο απαντά το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα.
Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;».
Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο να κληθεί σε συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας για να ενημερωθεί για όλο το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, και να τεθεί προ των ευθυνών του.
Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».


Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί σε τυχόν πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, στον απόηχο σημερινών δημοσιευμάτων για το ενδεχόμενο Σαμαράς και Βενιζέλος να καλέσουν σε συνάντηση τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόσκληση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι παρών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ότι η ατζέντα θα είναι ανοιχτή.
«Θα πάμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, εξειδικεύοντας ότι στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση με μνημονιακή στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής συνεννόησης» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό».
Πάντως ο κ.Σκουρλέτης λέει «όχι» σε τριμερή συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς, όπως είπε, αυτό θα έδινε μια στρεβλή εντύπωση συνάντησης των τριών κομμάτων.
«Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης