Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν Βενιζέλος και Παπανδρέου - «Αδειάζει» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν Βενιζέλος και Παπανδρέου - «Αδειάζει» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού
Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε κατόπιν της συνάντησης ο Γ. Παπανδρέου
(upd2) Κάθε άλλο παρά ενωτική αποδείχθηκε η σημερινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ειδικότερα, παρά τις εύηχες ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να εξέθεσε στο νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις διαφορετικές απόψεις που διαθέτει τόσο ως προς την τρόικα όσο και ως προς την πορεία του κόμματος.
Μάλιστα, βάσει σημειώματος που διακινήθηκε από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, «οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ' επανάληψη δημοσίως - και για τη χώρα και για το Κίνημα. Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.
Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατική Παράταξη, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο».

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Σε καλό και φιλικό κλίμα αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, το κλίμα ήταν θετικό.
Πάντως οι πρώτες εικόνες από τη συνάντηση κάθε άλλο παρά θετικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, καθώς το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τουλάχιστον στις εκφράσεις των προσώπων και των δύο ήταν η αμηχανία, αν όχι η ψυχρότητα.
Με το πέρας της συνάντησης ο κ.Παπανδρέου αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι ενήμερωσε τον πρώην πρωθυπουργό για εθνικά, οικονομικά θέματα, αλλά και για την πορεία της παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την κουβέντα που είχε με τον κ. Παπανδρέου πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο, αναφέροντας παράλληλα στους δημοσιογράφους πως ο κ.Παπανδρέου έχει κάποιες ιδέες, τις οποίες θα ακούσουμε.
Ερωτηθείς για το εάν το όνομα του Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος απάντησε «τι υποψήφιος; Εκλογές θα έχουμε το 2016».
Σε δηλώσεις του ο Π. Κουκουλόπουλος, ερωτηθείς για το εάν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ οι Παπανδρέου, Σημίτης, υπσοτήριξε ότι «είναι δική τους απόφαση. Έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί και είναι θέμα δικό τους και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όχι δικό μου. Θα ήθελα, όμως, να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, για να σηματοδοτήσουμε την επόμενη μέρα».
Σημειώνεται πως αύριο στις 11 το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στη Βουλή.

(πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου - 08:55)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης