Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα… κάγκελα οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - «Όχι» σε νέα μέτρα και μειώσεις στις συντάξεις

Στα… κάγκελα οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - «Όχι» σε νέα μέτρα και μειώσεις στις συντάξεις
«Κανένα τέτοιο πακέτο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή»
Κάθετα αντίθετες στο ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων και αλλαγών στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τάσσονται οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών της Επιτροπής Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργος διαμήνυσε πως «κανένα τέτοιο πακέτο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή».
«Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με τη θέση της χώρας ή της τρόικας» σημείωσε παράλληλα.
Ας σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες, η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα για αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων.
Πάντως, την άποψη του «γαλάζιου» βουλευτή συμμερίστηκε και ο Γ. Κουτσούκος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίο υπογράμμισε πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων». «Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε»
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Στρατούλης εκτίμησε πως στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού.
«Η τρόικα ζητά να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία πριν από τα 62 χρόνια. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%», σημείωσε, δεσμευόμενος πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης