Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέμα ημερών η κατάθεση της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή - Όλη η πρόταση της ΝΔ

Θέμα ημερών η κατάθεση της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή - Όλη η πρόταση της ΝΔ
Μήνυμα Σαμαρά η αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει «στην μεγάλη εθνική προσπάθεια»
Το συντομότερο δυνατό επιθυμεί ο Πρωθυπουργός να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, που οριστικοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής της ΝΔ.
Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή για άμεση συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών που θα συνοδεύουν την πρόταση για αναθεώρηση του ώστε να επισπευστούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Στόχος είναι η πρόταση να κατατεθεί ίσως και αύριο, μεσούσης δηλαδή, της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν γνώση του κειμένου οι βουλευτές όλων των κομμάτων και να ληφθεί απόφαση συγκρότησης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση που θα εγκρίνει την σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία και θα επεξεργαστεί τις προτάσεις.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος που προηγήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε μήνυμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετέχει «στην μεγάλη εθνική προσπάθεια» επισημαίνοντας ότι η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί.
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί, προσθέτοντας ότι όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη.
Στο σημείο αυτό εξήγησε ότι η πρόταση της Ν.Δ. θα φέρει νέο Σύνταγμα σε 2,5 χρόνια το πολύ, συμπληρώνοντας ότι αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. «Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει», πρόσθεσε.

Δείτε εδώ όλη την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης