Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέντευξη Καμίνη στην El Pais: Σε οικονομική, διοικητική και πολιτική χρεοκοπία η Ελλάδα

Συνέντευξη Καμίνη στην El Pais: Σε οικονομική, διοικητική και πολιτική χρεοκοπία η Ελλάδα
Στην ξενοφοβία απέδωσε μεταξύ άλλων την άνοδο της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Αθηναίων
Σε οικονομική, διοικητική και πολιτική χρεοκοπία βρίσκεται η Ελλάδα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στους μετανάστες και τη Χρυσή Αυγή, αποδίδοντας μεταξύ άλλων, την άνοδό της στην ξενοφοβία.
Αναφερόμενος στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σημειώνει ότι «δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι» και συμπληρώνει ότι υπάρχουν αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη για την κρίση και άλλοι ειλικρινείς και ικανοί πολιτικοί.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «καθώς το μέλλον γεννιέται πάντα από το παρελθόν, θα πρέπει να υπολογίσουμε σε αυτούς τους τελευταίους για να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα».
Τονίζει παράλληλα ότι το κράτος έχει φθάσει στα όρια του και σημειώνει ότι είναι όχι μόνο σε οικονομική χρεοκοπία, αλλά και διοικητική και πολιτική.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι αποτελεί προσβολή για τη χώρα και με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από μέλος της επειδή απαγόρευσε τον περασμένο Μάιο τη διανομή τροφίμων από το κόμμα, μόνο σε Έλληνες, σημειώνει ότι το μέλος αυτό είναι στη φυλακή, όπως και άλλα μέλη του κόμματος, προσθέτοντας ότι «βρίσκονται εκεί που πρέπει να είναι μια παράνομη και εγκληματική ομάδα».
Όσον αφορά τους σύρους πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν στο Σύνταγμα (σ.σ. δεν είχαν απομακρυνθεί όταν έλαβε χώρα η συνέντευξη) ο δήμαρχος Αθηναίων τόνιζε την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης, προσθέτοντας ότι δεν έχουν ανάγκη από ελεημοσύνη, αλλά από μια ενεργή αλληλεγγύη.
Τέλος, τονίζει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται περισσότερη εξουσία και κυρίως δημοσιονομική αυτονομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης