Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Οι Έλληνες απορρίπτουν τις προειδοποιήσεις Σαμαρά ότι έρχεται το χάος

Bloomberg: Οι Έλληνες απορρίπτουν τις προειδοποιήσεις Σαμαρά ότι έρχεται το χάος
Η επαναφορά της απειλής εξόδου από το ευρώ δεν πείθει βουλευτές και πολίτες
Τη θέση ότι οι προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τον κίνδυνο νέας αναταραχής στην χώρα, εάν αυτή πάει σε πρόωρες εκλογές, έπεσαν στο κενό διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ύστερα και από τη δεύτερη αποτυχημένη για την κυβέρνηση ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται 12 ακόμα βουλευτές στην επικείμενη τρίτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.
«Ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια στο χάος. Θα προτιμούσα να πάμε άμεσα σε εκλογές για να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να σπάσει το παλιό κομματικό σύστημα προκειμένου να δούμε κάτι διαφορετικό» αναφέρει στο Bloomberg ο 23χρονος Κώστας Γκρέκας, φοιτητής πληροφορικής τεχνολογίας στην Αθήνα.
Βάσει του δημοσιεύματος, το 2014 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο μια και σηματοδότησε το τέλος της 6ετούς ύφεσης, κατά την οποία η Ελλάδα έχασε το 25% της οικονομικής της παραγωγής ενώ είδε τα ποσοστά της ανεργίας να τριπλασιάζονται.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η προοπτική των πρόωρων εκλογών έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές και έχει ξυπνήσει μνήμες από την κορύφωση της οικονομική κρίσης το 2012, όταν είχε τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Η επαναφορά της απειλής της εξόδου από το ευρώ αυτή την φορά δεν λειτουργεί ούτε στους βουλευτές ούτε στους ψηφοφόρους» αναφέρει στο Bloomberg ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Δημήτρης Τριανταφύλλου.
«Αυτό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την Ελλάδα είναι ο κακός χειρισμός της κατάστασης από το πολιτικό σύστημα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.
Όπως λέει «οι Έλληνες πολιτικοί θα έπρεπε να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με κάποιου είδους συναίνεση, κοινής αντίληψης και συνεργασίας».
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σαμαράς χρειάζεται τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών και βουλευτών των μικρότερων κομμάτων για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ήδη – όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα – ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία και σε διάγγελμα του πρότεινε τη διεύρυνση της κυβέρνησης συνασπισμού και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στα τέλη του 2015.
«Δεν ξέρω πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Θα ήταν καλό να γίνουν εκλογές, αλλά τελικά θα βρουν ένα τρόπο να τις αποφύγουν.
Έθαψαν την Ελλάδα βαθιά στο έδαφος.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να δούμε τι θα γίνει.
Αλλά όλοι είναι ίδιοι» αναφέρει η Χριστίνα Παπαγιάννη, 55 ετών, μιλώντας στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης