Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδείες Σαμαρά ανά την Ελλάδα ενόψει εκλογών – Στο επίκεντρο η «διγλωσσία» του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδείες Σαμαρά ανά την Ελλάδα ενόψει εκλογών – Στο επίκεντρο η «διγλωσσία» του ΣΥΡΙΖΑ
Στο δίλημμα σταθερότητα και παραμονή στην Ευρώπη ή περιπέτεια και έξοδος από το ευρώ εστιάζει η ΝΔ
Ύστερα από το «διάλειμμα» των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, όταν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος.
Στην εκδήλωση αυτή ο κ.Σαμαράς αναμένεται να στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης ενώ παράλληλα αναμένεται να εξαπολύσει μια ακόμα δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το δίλημμα για την επόμενη ημέρα.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στο δίλημμα «σταθερότητα και παραμονή στην Ευρώπη ή περιπέτεια και έξοδος από το ευρώ» ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να αναδείξει τα διφορούμενα μηνύματα που εκπέμπουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μείζονα θέματα της οικονομίας.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει και ένα άνοιγμα στους ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους, επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό και βάσει των δημοσκοπήσεων που δείχνουν πως κλείνει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα επιχειρήσει να δείξει πως είναι δυνατή η ανατροπή του αρνητικού κλίματος για το κόμμα του.
Τη στρατηγική και τη ρητορική αυτή ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ανά την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να αρχίσει το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλία (πρώτος σταθμός αύριο η Καρδίτσα, την Κυριακή στη Λάρισα).
Θα ακολουθήσουν περιοδείες στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο ενώ η σύντομη προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να κλείσει στην Αθήνα.
Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν σε καθημερινή βάση παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, εφόσον το επιτελείο της ΝΔ το κρίνει απαραίτητο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα τυγχάνουν όλες οι τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης