Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης: Αποκάλυψη τώρα! - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό

Σταμάτης: Αποκάλυψη τώρα! - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό
Θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των Ελλήνων για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου είπε ο Δ. Σταμάτης
Ένα ακόμα επεισόδιο στην «κόντρα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι δηλώσεις του Γ. Τόλιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους Έλληνες καταθέτες.
Ο κ.Τόλιος σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm και κληθείς να δώσει απαντήσεις στο σάλο που προκλήθηκε από προηγούμενες τοποθετήσεις του για το ότι η διακοπή αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σήμερα ότι και οι Έλληνες καταθέτες θα μπορούσαν να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, αν και επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα έχει υποχρεωτική μορφή.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Δ. Σταμάτη.
«Αποκάλυψη Τώρα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία!
Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου» ανέφερε ο κ.Σταμάτης.
«Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.
Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ!
Επιτέλους, τι θέλουν;
Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες;
Τόσο ανεύθυνοι είναι;» υποστήριξε ο κ.Σταμάτης.
Σε σημερινές δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Τόλιος αναφέρθηκε εκ νέου στα όσα είχε υποστηρίξει την περασμένη εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί μια μικρή περίοδος  η διακοπή αποπληρωμής των τόκων και χρεολυσίων.
«Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα.
Η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς σε βάρος της χώρας μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και τόσα άλλα άρα λοιπόν αυτά είναι γνωστά και τα είπαμε και στην περίοδο των ευρωεκλογών» είπε ο κ.Τόλιος.
Όπως τόνισε «ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει "δεν θα προβούμε σε μονομερή ενέργεια εκτός και αν εκβιαστούμε"», αναφέροντας πως εσκεμμένα παραποιούνται τα όσα λέει.
Όσον αφορά στις πληρωμές συντάξεων και μισθών, ο κ. Τόλιος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία «κινδυνολογεί, οι συντάξεις και οι μισθοί είναι κατοχυρωμένοι.
Έχουμε έναν κρατικό προϋπολογισμό που προτεραιότητα έχουν να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί  σε συνέχεια να είναι  τα ασφαλιστικά δικαιώματα...
Ρευστό το κράτος έχει, η ροή  χρημάτων στο δημόσιο ταμείο είναι συνεχής μέσα στο χρόνο και εν πάση περιπτώσει πρόσφατα βγάλαμε και έντοκα γραμμάτια.
Η χώρα ζήτησε 1 δις και προσφέρθηκαν 1,9 δις» τόνισε ο κ.Τόλιος.
Σε ερώτηση πως η Ελλάδα θα δανειστεί με έντοκα γραμμάτια εάν έχει προηγουμένως αρνηθεί την αποπληρωμή των παλαιότερων, δήλωσε: «Δεν είναι έτσι.
Κάθε τρίμηνο τα δημόσια οικονομικά της  χώρας βγάζουν αυτά τα έντοκα γραμμάτια και ανακυκλώνονται, λήγουν και ξανά-ανανεώνονται.
Όταν μιλάμε με τους πιστωτές τους μεγάλους αυτούς που έχουμε εκκρεμότητα και τους πιστωτές που μιλάμε και  κάνουμε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους κλπ εκεί είναι πολιτική διαπραγμάτευση.
Πρέπει να ζυγίσουν και αυτοί τι θέλουν, έχουν ευθύνες που έβαλαν έναν λαό στο κόκκινο.
Δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουν οι ξένοι και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει και υποχρεωτική μορφή, ο κ.Τόλιος απάντησε: «Όχι δεν ισχύει αυτό, σας ανέφερα ένα μικρό παράδειγμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης