Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Χαμένη η ψήφος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Παρατείνουν τα αδιέξοδα και βαθαίνουν την κρίση

ΠΑΣΟΚ: Χαμένη η ψήφος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Παρατείνουν τα αδιέξοδα και βαθαίνουν την κρίση
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η ψήφος στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαμένη και άγονη ψήφος
Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, τονίζοντας ότι «η ακραία πόλωση και τα πλαστά διλήμματα με την κινδυνολογία, το φόβο και το νεοσυντηρητισμό της ΝΔ, με τις ανέξοδες υποσχέσεις και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, παρατείνουν τα αδιέξοδα και βαθαίνουν την κρίση» ενώ προειδοποιεί ότι έτσι «ωφελούν μόνο τη Χρυσή Αυγή».
Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «η ψήφος στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαμένη και άγονη ψήφος και είναι άρνηση των συναινέσεων. Οι μονομάχοι του Δικομματισμού διχάζουν και δεν συνεργάζονται, δεν ενώνουν».
Μάλιστα επισημαίνει ότι «οι Έλληνες απαιτούν συναινέσεις και συνεργασίες κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εναλλακτικές Δημοκρατικές - Προοδευτικές Λύσεις με σωτήριες προγραμματικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα».
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ, η θετική και αποτελεσματική ψήφος είναι εδώ, γιατί έχουμε αποδείξει την ευθύνη και την αντοχή μας στα δύσκολα, για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας».
Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι «εμείς βάλαμε κόκκινες γραμμές, στις εμμονές και τις προκλήσεις της Δεξιάς, κόκκινες γραμμές, βάζουμε κόκκινες γραμμές στους δογματισμούς και τις ψευδαισθήσεις της Αριστεράς. Εμείς και τώρα εδώ, είμαστε ο τρίτος δυναμικός πόλος, μια δύναμη ενότητας, μια εγγύηση συνεργασίας, με ιστορική, δημοκρατική προοδευτική αναφορά».

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ
Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει στην τελική ευθεία πού λέει ναι και πού όχι:
«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχουν σημασία τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ μας γιατί εγγυώνται μια σίγουρη πορεία της Ελλάδας και των Ελλήνων μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Εμείς λέμε ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και τις κοινωνικές ανισότητες.
Εμείς λέμε ΝΑΙ στη σταδιακή ενίσχυση των εισοδημάτων για κάθε οικογένεια, στην ιεραρχημένη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στη δίκαιη μείωση της φορολογίας στην ενίσχυση της απασχόλησης και του Κοινωνικού Κράτους. Εμείς είμαστε εγγυητές για το Εθνικό σχέδιο εξόδου από τα Μνημόνια και την κρίση, για τα δικαιώματα των Εργαζομένων, για την ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, για μια κοινωνία με συνοχή, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Εμείς λέμε ΟΧΙ στις ανέξοδες και χωρίς αντίκρυσμα υποσχέσεις, στις μονομερείς αποφάσεις και στο GREXIT, στην περιπέτεια της απομόνωσης της Ελλάδας, στην ακύρωση των θυσιών του ελληνικού λαού.
Εμείς λέμε ΝΑΙ σε μια ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και τους Δανειστές, για να μειωθεί δραστικά το Δημόσιο Χρέος και να γίνει βιώσιμο εκτός από διαχειρίσιμο, για να δοθεί ώθηση σε μια οικονομία παραγωγική και μια κοινωνία δημιουργική.
Εμείς από το 2012 λέμε ΝΑΙ σε μια Εθνική Ομάδας Διαπραγμάτευσης με ολοκληρωμένο και ιεραρχημένο Ελληνικό Σχέδιο δράσης. Με συνευθύνη όλων των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια ενεργή, ισότιμη και αποτελεσματική συμμετοχή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».
Τέλος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνει: «Κάθε αποχώρηση και κάθε διάσπαση ήταν πάντα και είναι για πάντα μεγάλο λάθος, γιατί κάθε χαμένη ψήφος δυναμώνει τους αρνητές και τους αντιπάλους μας» σημειώνει και προσθέτει ότι «και τώρα και μετά και πάντα, ανεξάρτητα από τις διαφορές και τις διαφωνίες μας, η πρόκληση και η πρόσκληση για μια νέα δυναμική αρχή είναι επίκαιρη και αφορά στους πάντες. Οι εκκλήσεις μας για ενότητα, έχουν συνέχεια, συνέπεια και αλήθεια».
Και κάνει άνοιγμα σε όλες τις δυνάμεις της παράταξης: «Θέλουμε να είμαστε και πάντα και μαζί. Μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες και η προοπτική του Κινήματος μας, οι μεγάλες κοινές προσπάθειες και κατακτήσεις της παράταξής μας. Στη μεγάλη και ανοιχτή αγκαλιά του συλλογικού ΠΑΣΟΚ χωράνε όλα τα στελέχη, όλα τα μέλη, όλοι οι φίλοι, όλοι οι ψηφοφόροι μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης