Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης (κυβ. εκπρόσωπος): Βούληση να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση – Δεν ξέρω για επιστολή Juncker

Σακελλαρίδης (κυβ. εκπρόσωπος): Βούληση να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση – Δεν ξέρω για επιστολή Juncker
Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάθε τι που θα έχει σχέση με το μνημόνιο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την άποψη ότι βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με τους εταίρους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.
«Όλες αυτές ημέρες χτίζουμε γέφυρες, και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς ΕΕ.
Υπάρχει η βούληση από την Ελλάδα και με πρακτικούς τρόπους να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση» τόνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Σακελλαρίδης.
Όπως είπε, δεν γνωρίζει να υπάρχει επιστολή Juncker, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης».
«Είχαν έρθει οι κ.κ.Wieser και Costello και υπό την ιδιότητα τους αυτή λειτούργησαν ως απεσταλμένοι της ΕΕ» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το καλύτερο θα είναι η συμφωνία - γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου γιατί υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομόλογων και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας όπως είπε και ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ.Σακελλαρίδης.
Ερωτηθείς εάν η συμφωνία θα λέγεται τεχνική παράταση ή συμφωνία – γέφυρα, απάντησε: «Δεν θέλουμε να βαφτίσουμε ‘το κρέας ψάρι’.
Σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάθε τι που θα έχει σχέση με το μνημόνιο, αναφέροντας πως «η συμφωνία - γέφυρα είναι μια μεταβατική συμφωνία για να έχουμε το χρόνο να συμφωνήσουμε με του εταίρους σε μια τελική λύση».
«Έχουμε το σχέδιο.
Δεν χρειάζεται να το γράψουμε τέσσερις μήνες.
Χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε.
Μόνο η κα.Merkel ζητά να προηγηθεί η αξιολόγηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε στους κόλπους της κυβέρνησης απάντησε ότι αυτό είναι ζήτημα που θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός μαζί με τους Βαρουφάκη και Δρίτσα.
Αναφορικά με το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, ο κ.Σακελλαρίδης σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει ο προσανατολισμός της χώρας προς την ΕΕ ούτε συζητάμε για κάποιο δάνειο.
«Συζητάμε για την ανάπτυξη τις εξωτερικής πολιτικής και προς άλλες κατευθύνσεις και φιλοδοξούμε να παίξουμε ένα ρόλο γέφυρας μεταξύ ΕΕ και Μόσχας» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπεραμύνθηκε και των δηλώσεων του Π. Καμμένου για την τοποθέτηση του - σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή – ότι «η Ελλάδα δεν θα πέσει στα τέσσερα απέναντι στους εταίρους».
«Ο καθένας έχει και τον τρόπο που εκφράζεται.
Δεν ήταν και δήλωση επίσημη, μη τον αδικούμε.
Ήταν μια συζήτηση στο καφενείο της Βουλής.
Εκφράζει ένα κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης