Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω ο Τσίπρας

Ευ. Βενιζέλος: Αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω ο Τσίπρας
Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ως «γέφυρα των στεναγμών» χαρακτήρισε την επιδιωκόμενη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους ευρωπαίους εταίρους ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος καλώντας την παράλληλα σε «συντεταγμένη στροφή».
Στρέφοντας τα βέλη του στον Πρωθυπουργό ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί εκ του ρόλου του να εμφανιστεί αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω, ενώ έκανε λόγο και για συνεχείς πολιτικές και επικοινωνιακές πιρουέτες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
«Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Η παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι εκβιαστικές καταστάσεις εντός ευρώ που σε κάνουν να θέλεις να βγεις εκτός ευρώ για να γλιτώσεις. Έχουμε την εμπειρία της Κύπρου» πρόσθεσε.
Ακόμη επεσήμανε πως η Βουλή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, καθώς «όλα συντελούνται ερήμην της Βουλής».
«Την τελική επίσημη θέση της χώρας δεν την γνωρίζει και δεν καλείται να την εγκρίνει η Βουλή», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «η στροφή θέλει προσοχή για να μη συμβούν ατυχήματα καθ’ όδόν. Όχι λόγω βούλησης, αλλά λόγω άγνοιας, για λόγους τεχνικούς».
Τέλος στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος και η συντεταγμένη έξοδος από το μνημόνιο με πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Υποστήριξε επίσης πως ο κίνδυνος που διατρέχει η χώρα δεν είναι το «ατύχημα» και η έξοδος από την ευρωζώνη αλλά «η παραμονή στο ευρώ με όρους που σε κάνουν να ταπεινώνεσαι και να παρακαλείς να βγεις από το ευρώ. Έχουμε την περίπτωση της Κύπρου. Πιστεύω τελικά ότι δεν θα γίνει γιατί θα υπάρξει από την κυβέρνηση ορθή στροφή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης