Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καθησυχάζει ο Μάρδας (αν. ΥΠΟΙΚ): «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά»

Καθησυχάζει ο Μάρδας (αν. ΥΠΟΙΚ): «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά»
Η συμφωνία στο Eurogroup δεν είναι μνημόνιο τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Καθησυχαστικός για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Μάρδας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται, τονίζοντας ότι «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».
Όπως είπε, το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Ο κ.Μάρδας τόνισε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα, ενώ υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για το εάν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση απάντησε πως είναι στους στόχους της κυβέρνησης, ενώ διευκρίνισε ότι χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία στο Eurogroup ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σχολίασε πως συμφωνία και μνημόνιο είναι διαφορετικά, καθώς οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα.
«Το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και εδώ μπαίνει μια άλλη κουλτούρα» είπε ο κ.Μάρδας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης