Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος (ΝΔ) : Εκβιασμός για τους εταίρους η δήλωση Βαρουφάκη για εκλογές και δημοψήφισμα

Δ. Αβραμόπουλος (ΝΔ) : Εκβιασμός για τους εταίρους  η δήλωση Βαρουφάκη για εκλογές και δημοψήφισμα
Ανησυχώ για τις εξελίξεις στη χώρα μας, σημείωσε o Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπτης ΝΔ
Το δικό του μήνυμα για τη δήλωση Βαρουφάκη στην Corriere De La Sera  γύρω από το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup αύριο, έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «παραμονή του Eurogroup μια τέτοια δήλωση, προκαλεί οργή και προβληματισμό στους εταίρους μας, οι οποίοι την εκλαμβάνουν ως εκβιασμό.
Φέρνει δε στις μνήμες μας, μερικά χρόνια πίσω, όπου ετέθη και πάλι το θέμα του δημοψηφίσματος, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε βαθιά πολιτική κρίση και κυβερνητική αλλαγή.
Θα συμβούλευα λοιπόν, περισσότερη σύνεση».
Ο ίδιος επισήμανε ότι ανησυχεί για τις εξελίξεις στη χώρα μας, σημειώνοντας πως «η πολιτική και οικονομική προτεραιότητα για την Ελλάδα σήμερα, είναι το ερχόμενο τετράμηνο, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της στο εξωτερικό».
Διαφορετικά «εάν δεν συμβεί αυτό και δεν βοηθήσουμε και εμείς – κάτι που κάνουμε ούτως ή άλλως – προς την κατεύθυνση αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πριν από οποιαδήποτε άλλη πολιτική εξέλιξη, θα έχει επέλθει η οικονομική μας καταστροφή και η ουσιαστική αμφισβήτησή μας, ως ισότιμου εταίρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να υλοποιηθούν «οι δεσμεύσεις της χώρας, που ήταν και δικές μας σε ένα μεγάλο βαθμό ή όποιες τουλάχιστον συμφωνηθούν στο Eurogroup αύριο, για να ενδυναμωθεί και να ανακάμψει η Ελλάδα.
Δεν ψάχνουμε για προσωπική ή πολιτική δικαίωση αλλά για λύση και κίνηση προς τα εμπρός.
Όλοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό.
Ανεξαρτήτως το πού ανήκει η καθεμία και ο καθένας».
Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, υπογράμμισε «στις 25 Ιανουαρίου μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, μας γύρισε την πλάτη», προσθέτοντας πως αυτό πρέπει να κάνουν γενναία αυτοκριτική, να αναγνωρίσουν τα λάθη που έγιναν , κυρίως σε ότι έχει σχέση με την σκληρή στάση που επιλέξαμε απέναντι στα παραγωγικά και μεσαία αστικά κοινωνικά στρώματα.
Κατά τον ίδιο, ένας δρόμος υπάρχει, η ανασυγκρότηση της Παράταξης και των δομών του κόμματος.
Όπως είπε, πρέπει «να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό, μια Παράταξη ανοιχτή, που να επικοινωνεί με την κοινωνία και όχι μονάχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».
Ακόμη, για την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Ν.Δ, ανέφερε ότι «λόγω της συνεχούς ενασχόλησής του με τα ευρωπαϊκά θέματα, σε καθημερινή βάση, και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που για πρώτη φορά δόθηκε στην Ελλάδα, θέτω σήμερα στη διάθεση του Προέδρου και της Παράταξης την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτή, σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί από ένα στέλεχος, που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της Παράταξής μας.
Θεωρώ επίσης, ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης του Αντιπροέδρου που υπήρχε από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, θα ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική, χρήσιμη και συμβολική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης