Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχασε εν μία νυκτί τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ - Κανείς δεν πήρε χαμπάρι τη μεγάλη υποχώρηση

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχασε εν μία νυκτί τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ - Κανείς δεν πήρε χαμπάρι τη μεγάλη υποχώρηση
Υπεγράφη εν κρυπτώ παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης
Την εν κρυπτώ υπογραφή της παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, καταγγέλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έγινε μια μεγάλη υποχώρηση χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι.
Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου, Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης, ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης ήταν όχι παράταση του προγράμματος και τελικά υπεγράφη εν κρυπτώ παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης.
"Έχουμε ζητήσει το πλήρες κείμενο για να το δουν, να το αγγίξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να δούνε τι είναι αυτό που έχει υπογραφεί σε σχέση με τις υπογραφές των προηγουμένων κειμένων.
Να δούνε ότι είναι ίδιο και χειρότερο, γιατί εν μια νυκτί πήραν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη, τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον απόλυτο έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών, του EFSF.  
Άρα αυτά αν δοθούν κάποτε με ένα τρίτο μνημόνιο πίσω, θα δοθούν με τους όρους της τώρα ισχύουσας οδηγίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Είναι πραγματικά οδυνηρό αυτό που συνέβη.
Είναι μια πολύ μεγάλη υποχώρηση αυτό που συνέβη, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης