Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαλαβάνη (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Πιθανή η αύξηση του ΦΠΑ σε δημοφιλή νησιά – Νέες αντικειμενικές έως το Μάιο

Βαλαβάνη (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Πιθανή η αύξηση του ΦΠΑ σε δημοφιλή νησιά – Νέες αντικειμενικές έως το Μάιο
Πρέπει να θεσπιστεί ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας εντός του 2015 τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών
Την αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά εκείνα που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς εξετάζει η κυβέρνηση όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
«Υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.
Αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι.
Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή» υποστήριξε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Βαλαβάνη, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα αύξησης της φορολογίας σε ποτά και τσιγάρα και απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης στην φορολογία των καυσίμων.
«Στα τσιγάρα οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%», είπε η κα.Βαλαβάνη, τονίζοντας πως η υπέρμετρη φορολόγηση των καυσίμων οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε περιβαλλοντική καταστροφή.
Η υπουργός επιβεβαίωσε εμμέσως και το σχέδιο της «τυχερής απόδειξης» που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών και έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση και το οποίο δίνει κίνητρο στους πολίτες να ζητούν και να παίρνουν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους καταγράφονται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.
«Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις το 2015» τόνισε η κα.Βαλαβάνη, καθώς όπως είπε υπάρχουν σκέψεις να προβλεφθεί επιβράβευση για όλους.
Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που θα έλθουν στο φόρο εισοδήματος είπε πως αυτές θα παρουσιασθούν στο δεύτερο μισό του 2015 και θα αφορούν στα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016.
Προανήγγειλε πάντως την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωωσης και την αντικατάστασή τους από μέτρα έμμεσης απόδειξης, βάσει του υπό κατάρτιση ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
Όσον αφορά το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, η κα.Βαλαβάνη είπε ότι πρέπει να θεσπιστεί ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας μέσα στο 2015, αφού πρώτα προηγηθεί η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών μέχρι και τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης