Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι υπέρ συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων

Κουτσούμπας: Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι υπέρ συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων
Για αστική με φιλολαϊκό περιτύλιγμα κυβέρνηση έκανε λόγο ο κ. Κουτσούμπας
To KKE θα ασκεί σκληρή αλλά αντικειμενική κριτική στην «αστική, αντεργατική κυβέρνηση, η οποία έχει αριστερό, φιλολαϊκό περιτύλιγμα» δήλωσε την Πέμπτη ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθεί αντιλαϊκά μέτρα που εξυπηρετούν συμφέροντα.

«Θεωρούμε ότι η σκληρή κριτική απέναντι σε κάθε εξουσία, ιδιαίτερα σε μια κυβέρνηση που εκτιμάμε -και γι' αυτό κρινόμαστε- ότι είναι επίσης μια αστική κυβέρνηση, αντεργατική κυβέρνηση, η οποία έχει αριστερό, φιλολαϊκό περιτύλιγμα, θα κάνει και νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες, νέα μνημόνια όπως κι αν ονομαστούν, θα πρέπει να είναι και αντικειμενική. Και κριτική στάση να κρατάμε και να κάνουμε σκληρή κριτική» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στον ραδιοσταθμό Alpha.
Επιτέθηκε μάλιστα στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για δεσμεύσεις υπέρ ομίλων.
«Η λίστα που αναφέρεται και στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και πώς υποτίθεται θα αξιοποιηθεί η περιουσία τους -δηλαδή πώς θα την πάρουν πάλι για να πληρώσουν τα χρέη- οι περικοπές σε δημόσιες δαπάνες, οι νέοι φόροι, που δεν τους λένε καθαρά, και τα χαράτσια που υποκρύπτονται.
Γιατί τέτοια είναι τα ισοδύναμα, δε μπορεί να είναι αλλιώτικα. Και μια σειρά άλλες αοριστίες προς το παρόν, που δεν ξέρουμε τι ακριβώς συζητούν πίσω απ' τις κλειστές πόρτες και με τα διάφορα πάρε - δώσε και τα e-mail, που αφορούν και ασφαλιστικά και εργασιακά και μια σειρά άλλα ζητήματα, δεν είναι δεσμεύσεις υπέρ του λαού.
Είναι δεσμεύσεις υπέρ ομίλων, υπέρ συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ αισθάνεται ότι το δικαιώνει τοάρθρο του κ. Μηλιού «που λέει ότι η κυβέρνηση μετατρέπεται σε φιλολαϊκό διαχειριστή του συστήματος», ο κ. Κουτσούμπας είπε το ζήτημα με τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες δυνάμεις είναι αν έχουν συνέπεια και αν στο «διά ταύτα» πάνε μέχρι τέλους.
Πρόσθεσε ότι η πείρα του κόμματος δείχνει πως «αυτές οι φωνές οι αντιπολιτευτικές, οι «αντάρτικες» εντός των ηγεσιών ή εντός των κομμάτων του κατεστημένου, όπως είναι σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, λειτουργούν περισσότερο στο να ενσωματώνουν και να εγκλωβίζουν πραγματικές ριζοσπαστικές προοδευτικές φιλολαϊκές απόψεις της εργατικής λαϊκής βάσης αυτών των κομμάτων, παρά για να διευκολύνουν να απεγκλωβίζονται και να αλλάζει ρότα συνολικά ένας σχηματισμός».
Εκτίμησε επίσης ως ενδεχόμενο την δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος «στιλ ΣΥΡΙΖΑ» από τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Plan B του Αλαβάνου και άλλες δυνάμεις της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζουμε όμως ότι αυτό θα έχει να κάνει με μια γνήσια, πραγματικά ριζοσπαστική μετατόπιση και αντίληψη κατά την εκτίμησή μας αυτή τη στιγμή, με βάση τα δεδομένα που έχουμε. Θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη ανάχωμα».
Τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το ΚΚΕ θα είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ή συγχώνευσης ασφαλιστικών ταμείων «με οποιαδήποτε μορφή, με οποιοδήποτε περιτύλιγμα είτε σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή να έχει το δημόσιο το 51% και οι ιδιώτες το 49% κλπ.
Και αυτό αφορά και τις στρατηγικές υποδομές της χώρας, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ. και μεγάλες επιχειρήσεις του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης