Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα - Δεν υπάρχει στρατηγική

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα - Δεν υπάρχει στρατηγική
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η χώρα δεν έχει στρατηγική
Επίθεση στην κυβέρνηση για απουσία εθνικού σχεδίου στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, της ασφάλειας και του μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην Βουλή.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «κινητή εορτή» την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα: διαπραγμάτευσης, μεταναστευτικής πολιτικής και θεσμών», όπως η δικαιοσύνη και ο σωφρονισμός.
«Κοινός παρανομαστής είναι η διπλή γλώσσα, άλλη μέσα και άλλη έξω, και η διπλή κίνηση, μία παλινδρόμηση», υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «ακούμε για διαπραγμάτευση και έντιμο συμβιβασμό και παράλληλα για ρήξη.
Συγκροτείται Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος και παράλληλα γίνεται κανονική καταβολή δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Κλείνετε το μάτι στους κουκουλοφόρους και διορίζετε φίλους και συγγενείς σε κρατικές θέσεις. Αποστέλλετε μήνυμα προς διακινητές μεταναστών και προσφύγων πως η Ελλάδα είναι καλή πύλη εισόδου.
Όλα μαζί! Ιδεοληπτική, επικίνδυνη προσέγγιση. Άνοιγμα περιττών μετώπων. Παιχνίδι με την φωτιά!».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε εάν κατά τους τρεις πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έχει κάτι αλλάξει προς το καλύτερο; Η χώρα έχει στρατηγική, ρυθμό, προοπτική;», για να απαντήσει πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, της διαπραγμάτευσης, της μεταναστευτικής πολιτικής και των Θεσμών, δικαιοσύνης και σωφρονισμού».
Υποστήριξε ότι κοινός παρονομαστής της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διγλωσσία.
«Στην οικονομία πάμε με ορόσημα που μετακινούνται, όπως μια κινητή εορτή», είπε και τόνισε ότι συμβαίνει ήδη η εσωτερική στάση πληρωμών και η εξάντληση της ρευστότητας.
Ακόμη, επισήμανε την προσοχή για τον κίνδυνο πτώχευσης εντός του ευρώ, ενώ απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα σημείωσε: «Λέτε ότι για το ατύχημα θα φταίνε οι Ευρωπαίοι και μετά μιλάτε για δημοψήφισμα.
Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το ευρώ μετακυλώντας την ευθύνη είτε στους Ευρωπαίους, είτε στους πολίτες με δημοψήφισμα;
Τους εκβιάζουμε απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσουμε και άρα θα στεναχωρηθούν και θα φορέσουν μαύρα, αλλά εμείς θα έχουμε πεθάνει».
Για τα ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας είπε ότι «είναι πρωτοφανείς οι δημόσιες εκκλήσεις του αρμόδιου υπουργού να αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός ότι θέση της κυβέρνησης είναι η τήρηση νομιμότητας».
«Δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχουν συνεχή φαινόμενα καταλήψεων. Η κυβέρνηση τα χαρακτηρίζει περιθωριακά γεγονότα και τις αντιδράσεις των πρυτάνεων ως τρομοϋστερία», τόνισε.
Τέλος, αναφορικά με το μεταναστευτικό υπενθύμισε τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών, αλλά και τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου χαρακτηρίζοντάς τες «λεβεντοαπειλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης