Τελευταία Νέα
Πολιτική

Sapin (Γαλλία): Δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία με την Ελλάδα – Σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό το Eurogroup

tags :
Sapin (Γαλλία): Δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία με την Ελλάδα – Σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό το Eurogroup
Το Eurogroup πρέπει να δείξει ότι έχει υπάρξει πρόοδος υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του σημερινού κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup (συνεδριάζει στις 16:00 το απόγευμα), ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα από την επίτευξη συμφωνίας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχει υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της Ελλάδας, αλλά δεν είμαστε ακόμα κοντά στην επίτευξη συμφωνίας», προσθέτοντας ότι «δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια συμφωνία με την Ελλάδα» και ότι θα χρειαστούν «μέρες ή και εβδομάδες» προτού αυτή τελικά επιτευχθεί.
«Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup πρέπει να δείξει ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, ότι έχει υπάρξει πρόοδος» τόνισε ο Sapin, για να συμπληρώσει ότι το σημερινό Eurogroup είναι μεν σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό.
Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα υπάρξει μια θετική δήλωση για την πρόοδο που έχει υπάρξει με την Ελλάδα, όπως επίσης απέφυγε να δώσει μια νέα προθεσμία σχετικά με το πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία.
Όπως ανέφερε, «αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μια περίπλοκη και ευαίσθητη διαδικασία» και συμπλήρωσε ότι τα «πράγματα είναι τεταμένα στην ελληνική πλευρά».
Παράλληλα σχολίασε ότι η ΕΚΤ χρειάζεται ένα πολιτικό πλαίσιο, προτού βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στον επικεφαλής του του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, τον χαρακτήρισε «πολύ καλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης